Hogyan lehet felismerni egy szorongó, pszichés beteg embert?
Vannak látható tünetei például a szociális fóbiának, depressziónak, autizmusnak?
Kinézetben, viselkedésben.
Kinézetben nem feltétlenül, mert van ugyan, aki elhanyagolja magát, de mások meg, akik ilyen lelkiállapotban vannak, épp hogy nagyon ügyelnek arra, hogy a külsejük rendben legyen, mert nem szeretnének még a a külsejükkel is feltűnést kelteni.
Szóval a ruhájáról vagy a frizurájáról nem, a gesztusairól, testtartásáról, mozgásáról meg persze az arckifejezéséről viszont általában fel lehet ismerni a szorongó embereket.
Pl. feszültek, nem természetesek a mozdulatai meg az arckifejezése, ill. látszik rajta, hogy vagy kényszeresen figyeli a többi embert, vagy éppen ellenkezőleg, kényszeresen igyekszik, nehogy ránézzen valakire.
Ezt a szorongásra/szociális fóbiára mondom, a depresszió némileg más lehet, az autizmus meg pláne teljesen más formában nyilvánul meg.
Attól függ. Én már tízen-éve szenvedek kevert szorongásos depressziótól és szociális fóbiától (2012-13 körül diagnosztizálták) és olyan szinten tudok magamon uralkodni, hogy ihaj.
Konkrétan 160-as vérnyomás és remegő végtagok mellett is kívülről úgy nézek ki, mint aki hót nyugodt. A főnököm is megjegyezte, hogy ahol én ülök, az a nyugalom szigete és szarok a világra, milyen jó nekem... ó, ha tudná, hogy poklok poklát élem át minden nap.
Annyi, hogy amikor idegesebb vagyok az átlagnál, akkor nekiállok tikkelni és grimaszolgatni (mikromozgások), esetleg a vállaimat mozgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!