Van más is aki elhagyta Budapestet és vonzáskörzetét és megbánta azt? Ha igen, miért bántad meg? Vissza költöztél? Mi a véleményetek a magyar vidékről?
Én nagyon megbántam, ugyanis az volt az álmom, hogy egy olyan Farmom legyen, ahol nyugalom van, madárcsicsergés, béke és természet. Ezért jó 60 km-re elhagytam Budapestet. Viszont itt csapot arcon, hogy valójában mi kis lakják ezt az országot! Nem, nem romákra gondolok kifejezetten, hanem úgy általában a buta primitív magyar emberekre, amiknek közük nincsen azokhoz a fajta emberekhez, akikkel Budapesten találkozunk! Valóban igaz az a mondás, hogy Budapest egy külön kis ország az országban! Szörnyű a rikácsolást hallgatni, úgyhogy két erdő van köztünk... Szörnyű végignézni rajtuk, már az arcodból látszik, sugárzik belőlük a „magyarság”, az agresszió, és a pálinka. Ezért én úgy döntöttem, hogy vissza költözöm, ugyan nem Budapestre, de közvetlenül mellette lévő agglomerációba. Igaz az nem lesz egy ekkora Farm, viszont talán megtalálom a nyugalmamat.
Te miért bántad meg? Te is vissza költöztél? Vagy tervezed, hogy vissza költözöl?
Mi a véleményetek a magyar vidékről? Lesz valaha felzárkózás? Vagy ez már örökké így marad?
Nem tudom megérteni mire ez a pesti felsőbbrendűsegi érzés...annyi bunkó paraszt fszt mint pesten sehol mashol nem látni...nem vidéken lök fel az utcán a baromja,nem vidéken van teleköpködve,telehugyozva minden! Nem vidéken érzem magam veszélyben a sok késsel járó ctől. Vidéken éjjel is ki merek menni nőként az utcára! Lehet vidéken az alkesz több,de a drogosok Budapesten vannak a nyílt utcán is rendszeresen szétcsapva! Te csodás kulturált Budapesti!
Jó lenne 2024ben tényleg elfelejteni ezt a vidék=elmaradottság mániát. Hozzánk is be van már kötve az internet😒
Melyik település ez?
Nem mindegy melyik régióról/településről van szó. A Dunántúlon például sok kedves kis fejlett település van.
Elképesztően gőgös megfogalmazás, ebben a te kellemetlen "magyarságod" (mert ugye magyar= rósz) is akaratlanul megmutatkozik. Erre figyelj. Na de nem inzultállak többet, térjünk inkább a lényegre!
Munka miatt költöztem Józsefváros "rehabilitált" részére, legalábbis annyiban rehabilitált hogy orrba szájba építik a színesebbnél színesebb jappi lakásokat. Én szeretem ezt az országot, viszonylag jómódú vidéki kisvárosban nőttem fel ahol ez a norma.
Ez az általánosotás hogy "vidék" kicsit tág, ugyanis ahogy posztodból meg rokonok beszámolóiból kiderül, vannak helyek ahol vállalhatatlanul kellemetlenek az emberek, vannak helyek ahol ellenkezőleg. Budapesten is vannak a budai dombok, és van a Magdolna negyed. Teljesen más világ a kettő. Összességében nem szívesen hagynám el Budapestet, megszoktam, szívemhez nőtt. A pénzről nem is beszélve! Sokkal jobban lehet itt élni, és sokkal jobbak a lehetőségek ha munkáról van szó. Nettó százassal biztos kevesebbet kerenék szülővárosomban, ami nem is lenne nagy gond, de mi van ha lapátra tesznek? Hol fogok elhelyezkedni hogyha épp a 15 helyi vállalkozás nem keres munkatársat? Ugyan nagyobb a nyugalom, csend, tisztaság, de majd fizessem az albérletet egyetemista gyerekeimnek ahelyett hogy villamossal 3 állomást megtegyenek és hopp, meg is érkeztek? Kösz nem.
Összefoglalva, szeretem a vidéket és a fővárost egyaránt, de nem éri meg vidéken élni. Legalábbis nekem nem. Majd ha valami csoda folytán megszaporodnak a lehetőségek vidéken, fontolóra veszem hogy visszatérjek a gyökereimhez. De hol van az még. A vidék és a város az egész világon mindenhol eltér, szóval nem, soha nem lesz az az igazi felzárkózás amire te gondolsz, főleg nem észak-keleten.
Lakóközösség szempontból vegyes budapest és a vidék is. Kár ezen vitázni.
Vannak nagyon jó vidéki települések és budapesti városrészek, és vannak botrányos helyek pesten és vidéken is.
Budapest az ország legnagyobb c.telepe, egy undorító mocskos szarfészek, tele csövessel.
Értelmiségből annyi van, amennyi vidéki odaköltözik, egyre kevesebb, mert nem éri meg a szar fizetések és a magas ingatlanárak miatt.
A született pesti egy undorító, követelőző, tanulatlan, igénytelen panelproli söpredék.
16
Voltál már pesten? :)
Én itt is születtem. Nem tudom megerősíteni a leírtakat. 15-ös voltam.
"Szörnyű végignézni rajtuk, már az arcodból látszik, sugárzik belőlük a magyarság"
Ez a mondat vajon mit jelenthet?
A kérdező lehet nem magyar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!