Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van más is aki elhagyta...

Van más is aki elhagyta Budapestet és vonzáskörzetét és megbánta azt? Ha igen, miért bántad meg? Vissza költöztél? Mi a véleményetek a magyar vidékről?

Figyelt kérdés

Én nagyon megbántam, ugyanis az volt az álmom, hogy egy olyan Farmom legyen, ahol nyugalom van, madárcsicsergés, béke és természet. Ezért jó 60 km-re elhagytam Budapestet. Viszont itt csapot arcon, hogy valójában mi kis lakják ezt az országot! Nem, nem romákra gondolok kifejezetten, hanem úgy általában a buta primitív magyar emberekre, amiknek közük nincsen azokhoz a fajta emberekhez, akikkel Budapesten találkozunk! Valóban igaz az a mondás, hogy Budapest egy külön kis ország az országban! Szörnyű a rikácsolást hallgatni, úgyhogy két erdő van köztünk... Szörnyű végignézni rajtuk, már az arcodból látszik, sugárzik belőlük a „magyarság”, az agresszió, és a pálinka. Ezért én úgy döntöttem, hogy vissza költözöm, ugyan nem Budapestre, de közvetlenül mellette lévő agglomerációba. Igaz az nem lesz egy ekkora Farm, viszont talán megtalálom a nyugalmamat.

Te miért bántad meg? Te is vissza költöztél? Vagy tervezed, hogy vissza költözöl?

Mi a véleményetek a magyar vidékről? Lesz valaha felzárkózás? Vagy ez már örökké így marad?

júl. 31. 22:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
54%

Nem tudom megérteni mire ez a pesti felsőbbrendűsegi érzés...annyi bunkó paraszt fszt mint pesten sehol mashol nem látni...nem vidéken lök fel az utcán a baromja,nem vidéken van teleköpködve,telehugyozva minden! Nem vidéken érzem magam veszélyben a sok késsel járó ctől. Vidéken éjjel is ki merek menni nőként az utcára! Lehet vidéken az alkesz több,de a drogosok Budapesten vannak a nyílt utcán is rendszeresen szétcsapva! Te csodás kulturált Budapesti!

Jó lenne 2024ben tényleg elfelejteni ezt a vidék=elmaradottság mániát. Hozzánk is be van már kötve az internet😒

aug. 1. 08:08
 12/21 anonim ***** válasza:
37%

Melyik település ez?

Nem mindegy melyik régióról/településről van szó. A Dunántúlon például sok kedves kis fejlett település van.

aug. 1. 08:56
 13/21 anonim válasza:
37%

Elképesztően gőgös megfogalmazás, ebben a te kellemetlen "magyarságod" (mert ugye magyar= rósz) is akaratlanul megmutatkozik. Erre figyelj. Na de nem inzultállak többet, térjünk inkább a lényegre!

Munka miatt költöztem Józsefváros "rehabilitált" részére, legalábbis annyiban rehabilitált hogy orrba szájba építik a színesebbnél színesebb jappi lakásokat. Én szeretem ezt az országot, viszonylag jómódú vidéki kisvárosban nőttem fel ahol ez a norma.

Ez az általánosotás hogy "vidék" kicsit tág, ugyanis ahogy posztodból meg rokonok beszámolóiból kiderül, vannak helyek ahol vállalhatatlanul kellemetlenek az emberek, vannak helyek ahol ellenkezőleg. Budapesten is vannak a budai dombok, és van a Magdolna negyed. Teljesen más világ a kettő. Összességében nem szívesen hagynám el Budapestet, megszoktam, szívemhez nőtt. A pénzről nem is beszélve! Sokkal jobban lehet itt élni, és sokkal jobbak a lehetőségek ha munkáról van szó. Nettó százassal biztos kevesebbet kerenék szülővárosomban, ami nem is lenne nagy gond, de mi van ha lapátra tesznek? Hol fogok elhelyezkedni hogyha épp a 15 helyi vállalkozás nem keres munkatársat? Ugyan nagyobb a nyugalom, csend, tisztaság, de majd fizessem az albérletet egyetemista gyerekeimnek ahelyett hogy villamossal 3 állomást megtegyenek és hopp, meg is érkeztek? Kösz nem.

Összefoglalva, szeretem a vidéket és a fővárost egyaránt, de nem éri meg vidéken élni. Legalábbis nekem nem. Majd ha valami csoda folytán megszaporodnak a lehetőségek vidéken, fontolóra veszem hogy visszatérjek a gyökereimhez. De hol van az még. A vidék és a város az egész világon mindenhol eltér, szóval nem, soha nem lesz az az igazi felzárkózás amire te gondolsz, főleg nem észak-keleten.

aug. 1. 12:40
 14/21 anonim ***** válasza:
51%
Hős utcában laktam, most a hajmáskéri cigány telepen próbálok szerencsét
aug. 1. 12:53
 15/21 anonim ***** válasza:
55%

Lakóközösség szempontból vegyes budapest és a vidék is. Kár ezen vitázni.

Vannak nagyon jó vidéki települések és budapesti városrészek, és vannak botrányos helyek pesten és vidéken is.

aug. 1. 13:02
 16/21 anonim ***** válasza:
5%

Budapest az ország legnagyobb c.telepe, egy undorító mocskos szarfészek, tele csövessel.

Értelmiségből annyi van, amennyi vidéki odaköltözik, egyre kevesebb, mert nem éri meg a szar fizetések és a magas ingatlanárak miatt.

A született pesti egy undorító, követelőző, tanulatlan, igénytelen panelproli söpredék.

aug. 2. 00:20
 17/21 anonim ***** válasza:
58%

16

Voltál már pesten? :)

Én itt is születtem. Nem tudom megerősíteni a leírtakat. 15-ös voltam.

aug. 2. 08:03
 18/21 anonim ***** válasza:
60%
17# ugyanannyira igaz, minthogy Budapesten kívül mindenkinek kiáll a kapanyél a szájából (semennyire)
aug. 2. 08:16
 19/21 anonim ***** válasza:
Voltam b*zipesten igen, 10 évig éltem ott.
aug. 2. 09:45
 20/21 anonim ***** válasza:
36%

"Szörnyű végignézni rajtuk, már az arcodból látszik, sugárzik belőlük a magyarság"

Ez a mondat vajon mit jelenthet?

A kérdező lehet nem magyar?

aug. 2. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!