Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van a magyar ember...

Miért van a magyar ember érzelmi intelligenciája drasztikusan alacsonyan?

Figyelt kérdés
júl. 23. 12:51
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
60%
Azért ezt így kategorikusan helytelen kijelenteni, főleg hogy nincs viszonyítás alap. Kikhez képest? Azért nem vagyunk sokan, de mégis egy ~8 milliós országról beszélünk. Van itt mindenféle ember. Én például azt veszem észre, hogy az idősebb generációknál ezek az érzelmi önkifejezés és szociális érzékenység valóban alacsonyabbnak érződik, a fiatalok pedig mintha jobban képbe lennének, és empatikusabbak is lennének egymással. De ez szerintem külföldön is így van. Én nem gondolom hogy kifejezetten rosszabbak lennénk érzelmi intelligencia terén más nemzetekkel összehasonlítva. Persze vannak történelmi traumáink amiket a mai napig nem hevertünk ki, és politikailag és gazdaságilag is elég megosztott társadalom vagyunk, de ez már nem feltétlenül ide tartozik.
júl. 23. 12:55
 2/31 anonim ***** válasza:
62%
Miből gondolod, hogy "a magyar ember" érzelmi intelligenciája drasztikusan alacsony?
júl. 23. 13:00
 3/31 anonim ***** válasza:
25%

2-es

Azért erre van némi rálátása annak, aki nyitott szemmel jár. Nem mellesleg ha végignézed, miből áll az EQ és ennek tükrében analizálod az embereket, már empírikus adataid lesznek arról, hogy kb 0 az EQ-ja 10-ből 6-7 embernek.

Az ok: a múlt, a jelen és a jövő...

Szociokulturálisan és interdiszciplinárisan kellene ehhez gondolkodni, hogy átlásd az okokat.

júl. 23. 13:04
 4/31 anonim ***** válasza:
83%

Ez semmi más csak általánosítás.

Hiába az adatok, és a kutatások. Kíváncsi lennék mi jönne ki ha kiválasztanék 100 külföldit és 100 körülöttem lévő Magyar embert, hogy vajon mi jönne ki.

Ezek az adatok annyit érnek mint a ksh adatai, nagyjából semmit.

júl. 23. 13:13
 5/31 anonim ***** válasza:
50%
Nem a magyaroké. Mindenhol van ilyen, és nyilván mindig a kevésbé jó dolgok a feltűnőek, arra figyelünk oda.
júl. 23. 13:15
 6/31 anonim ***** válasza:
43%
Nem volt minta, ezt örökítették tovább. A fiatalok talán tudatosabbak, önképzőbbek, valamelyest javul a helyzet. Szerintem összefüggésben áll a szegénységgel, aki nyomorog, annak minden rossz, és ettől úgy próbál megszabadulni, hogy rázúdítja, rávetíti a másikra. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a túl gazdagnak mindenképpen van, a nagyon vagyon is csökkentheti az empátiát.
júl. 23. 13:17
 7/31 anonim ***** válasza:
76%
Mert az általános intelligencia is drasztikusan alacsonyan van. Pedig az lenne az érzelmi intelligencia alapja.
júl. 23. 13:23
 8/31 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, te hány ország népességét ismered annyira behatóan, hogy ilyen kijelentést tegyél?
júl. 23. 13:24
 9/31 anonim ***** válasza:
74%
8: Nyilván egyikét sem, de kell minden napra magyargyűlölő kérdés. Mondjuk, ez ma már a harmadik, amit látok.
júl. 23. 13:27
 10/31 anonim ***** válasza:
44%
Bizonyíték?
júl. 23. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!