Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok Szent Ágostonnak...

Mit gondoltok Szent Ágostonnak az alábbi, szeretetről szóló gondolataról?

Figyelt kérdés

"Az a szeretet, amely véget ér, sohasem volt igazi."

Forrás: [link]

júl. 31. 19:17
A kérdező szavazást indított:
Igaz.
Nem igaz.
Talán igaz.
25 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
40%

Tehát véleménye szerint nincs szeretet pl. a házasok között, mert ugye meghalnak, és a Mennyországban sem fogják szeretni egymást Jézus szavai alapján.

Hát, érdekes. Eléggé leszűkíti a szeretet lehetőségét a transzcendensbe.

júl. 31. 19:23
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem más a véleményem a szeretetről.
júl. 31. 19:27
 3/14 anonim ***** válasza:
39%

Egyszer mindenki meghal, tehát minden véget ér.

Vagyis a világon minden szeretet véget ér egyszer.

Ági bácsi rohadtul nem gondolta át ezt az egészet, mikor megalkotta ezt a mondást.

júl. 31. 19:31
 4/14 anonim ***** válasza:
51%
Értelmetlen bullshit. Eleve két ember között lévő kapcsolat folyamatosan változik, attól függően, hogy ők maguk is hogyan változnak.
júl. 31. 19:32
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy Szent Ágoston szavait így kell értelmezni.

Ráadásul Jézus szavaival sem megy szembe, hiszen attól, hogy megszűnik a férfi-nő kapcsolat a Másvilágon, attól még a szeretet megmarad (sőt, csak az marad meg), ahogyan Szent Pál tanítja.

Én Ágoston szavait a saját életemre tudom vonatkoztatni: tapasztaltam már, hogy valakik állítólag szerettek engem, aztán olyan mértékben eltávolodtunk egymástól, hogy már az sem érdekli őket, hogy élek-e vagy halok, ráadásul volt, aki meg is gyűlölt. Én ezeknek az embereknek nem tudom elfogadni, hogy szerettek. Ha ilyen mulandó, törékeny a szeretetük, akkor az nem volt szeretet.

Ha én ugyanis szeretek valakit, akkor az iránt a szeretetem valamilyen formában megmarad, és sosem leszek vele kifejezetten ellenséges.

júl. 31. 19:32
 6/14 anonim ***** válasza:
63%
#5 Aha... szereted az asszonyt, de ha arra nyitsz be a hálószobába, hogy 3 négeren lovagol, akkor a te szereteted sem lesz őszinte onnantól.
júl. 31. 19:35
 7/14 A kérdező kommentje:

Bocsátottam már meg megcsalást. Ráadásul utána azt az embert a saját ágyamban ápoltam, mikor beteg volt.

Igen, nekem más felfogásom van a szeretetről.

júl. 31. 19:36
 8/14 anonim ***** válasza:

#5: Te mást magyarázol bele, mint én. Ennyi.

A tény az, hogy ilyen bonyolult témát nem lehet letudni egyetlen mondattal.

júl. 31. 19:42
 9/14 A kérdező kommentje:

Ez nem belemagyarázás kérdése, mivel magától értetődő, hogy halálnak semmi köze a szöveghez. A halállal egyébként sem ér véget a szeretet.

júl. 31. 19:49
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
szűklátókörű gondolatnak tartom, a való életben az emberek és a kapcsolatok jóval komplexebbek, mint hogy rá lehessen húzni mindenkire hogy ohh ha nem szeretsz valakit örökké, akkor úgyse szeretted soha.
júl. 31. 20:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!