Az én generációmban sokaknak van ilyen magasan az ingerküszöbe?
Nem hinném.
Redditen volt egy ilyen sub, ahol arról volt szó hogy milyen film volt nagy hatással rád, ott csomóan írták ezeket a gore filmeket, hogy napokig depressziósok meg rosszul voltak utána meg nem bírták végig nézni, gondolom ebből a korosztályból.
Teljesen más a hírekben olvasni valamit mint átmenni rajta.
Ez nem az hogy nem érint meg, hanem fel se fogod lapozgatsz ossze vissza.
Ez inkább kor függvénye. 24 evesen még nem éltél át olyan traumatikus dolgokat, ami empatikussá tesz mások szenvedése iránt. Én 40-en felüli vagyok, huszonevesen simán néztem ilyen tartalmakat, de ahogy jöttek az életemben a nehéz dolgok, már nem tudok sokkoló tartalmakat nézni anélkül, hogy ne idézne fel érzelmeket.
20 év múlva te is máshogy látod majd. Normál érzelmi fejlődés.
Igen, sejtem legtöbbünknek az volt. Tényleg nem kívanom neked, de még lesz több is. A betegségeken és haláleseteken kívül ha lesz gyereked, vagy valaki, aki nagyon közel áll, az is megváltoztat érzelmileg. Érzékennyé tesz. Hallok egy hírt valamilyen bűncselekményről, ahol gyerek az áldozat, és rögtön a sajátomra gondolok, hogy vajon ki van-e téve veszélynek, vajon megteszek-e mindent, hogy ne essen baja, es kb megőszül egy hajszálam egy ilyen hírre.
Az, aki nulla érzelemmel fordul mások szenvedése felé, leginkább pszichopata. Jobb, ha nem vagyunk olyanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!