Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az én generációmban sokaknak...

Az én generációmban sokaknak van ilyen magasan az ingerküszöbe?

Figyelt kérdés
Ami az idősebb generációnak valószínűleg kiakasztó az nekünk nem igazán, az embert minél nagyobb ingerek érik, az idősebbeket nem érte azért ennyi. Régebben látogattam gore siteokat, hallottam kb minden ilyen netes sokkóló sztorit, meg láttam rengeteg ilyen szutykot mint a szerb film stb. Nem mondom hogy élvezem ezeket de ki sem akaszt, ilyen dolgok megtörténnek a világban, ezzel meg kell békélni mert mindig voltak és lesznek ilyen dolgok mint amiket az ember az interneten lát, ezen nem lehet változtatni. 24f
júl. 20. 06:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem hinném.

Redditen volt egy ilyen sub, ahol arról volt szó hogy milyen film volt nagy hatással rád, ott csomóan írták ezeket a gore filmeket, hogy napokig depressziósok meg rosszul voltak utána meg nem bírták végig nézni, gondolom ebből a korosztályból.

júl. 20. 06:46
 2/11 anonim ***** válasza:
65%
Ez emberfüggő, nem generációfüggő.
júl. 20. 06:46
 3/11 A kérdező kommentje:
1.Idővel felment az ingerküszöböm.
júl. 20. 07:17
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem.
júl. 20. 07:22
 5/11 anonim ***** válasza:

Teljesen más a hírekben olvasni valamit mint átmenni rajta.

Ez nem az hogy nem érint meg, hanem fel se fogod lapozgatsz ossze vissza.

júl. 20. 07:52
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem
júl. 20. 09:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A mai generációnak valóban nagyobb az inger küszöbe. De ezt alapvetően a bődületes információ áramlás is felerősíti. Átlagban annyi információt semelyik generáció nem kapott szinte születése óta mint amennyit a Z és az azt követő. Köszönhetően az technológiai forradalom termékeinek. De egy pár év múlva szerintem meg úgy is ez lesz a normális, mert ebből lesz a nagy átlag. Szóval a világ bizonyos részeiben változik a generációk váltakozásával.
júl. 20. 10:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez inkább kor függvénye. 24 evesen még nem éltél át olyan traumatikus dolgokat, ami empatikussá tesz mások szenvedése iránt. Én 40-en felüli vagyok, huszonevesen simán néztem ilyen tartalmakat, de ahogy jöttek az életemben a nehéz dolgok, már nem tudok sokkoló tartalmakat nézni anélkül, hogy ne idézne fel érzelmeket.

20 év múlva te is máshogy látod majd. Normál érzelmi fejlődés.

júl. 20. 11:06
 9/11 A kérdező kommentje:
Elég sok traumatikus élményem volt már, nem is hiányzik a gyerekkorom, sem a kamaszkorom.
júl. 20. 21:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Igen, sejtem legtöbbünknek az volt. Tényleg nem kívanom neked, de még lesz több is. A betegségeken és haláleseteken kívül ha lesz gyereked, vagy valaki, aki nagyon közel áll, az is megváltoztat érzelmileg. Érzékennyé tesz. Hallok egy hírt valamilyen bűncselekményről, ahol gyerek az áldozat, és rögtön a sajátomra gondolok, hogy vajon ki van-e téve veszélynek, vajon megteszek-e mindent, hogy ne essen baja, es kb megőszül egy hajszálam egy ilyen hírre.

Az, aki nulla érzelemmel fordul mások szenvedése felé, leginkább pszichopata. Jobb, ha nem vagyunk olyanok.

júl. 21. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!