Miért néznek ki az én generációmból többet?
Mostanában egyre töb emberrel találkozok aki, valamilyen szinten többet vár el a "mai" 14 évesektől.
Több példám van, amit kifejtek:
1. Múltkor a tesóm mondott egy csúnya szavat (a tesóm 22 éves) és meg azt mondtam hogy "szebben!" (apu is mindig csak egy "szebben"-t mond ilyenkor dühösen, s onnan tanultam). A tesóm meg egyből azt kezdte, hogy az osztályunkból a fiúk már rondábban is kéne beszéljenek, tehát ne oktassam őt. Nos, ez nem igaz. Néha tényleg kiejtünk egy-egy enyhébbet, de nem sokszor, és felnőttek előbb pláne nem.
2. Jött egy angliai család-barát, kinek van egy velem egyidős lánya. Nagyon meglepődött, mikor én smink nélkül odaáltam elé, sőt még talál lenézést is láttam a szemébe.
Vele 2 évvel ezelőtt is olt egy olyan kalandom, hogy (12 éves voltam) elmentünk egy nagyobb áruházba (ő, én, a lánya, s a rokon, aki összeköt minket). Én ott vettem egy barbie babát, és mikor meglátták, akkor ELŐTTEM elkezdtek röhögni, és még visszakérdezték, hogy "ez komoly?!", s röhögött tovább.
3. Szomszéddal elmentem valahová. Közbe beszélgettünk, s egyből elcsodálkozott, hogy se én, se az osztálytársaim, se a korombeliek nem járnak disco-ba, mert az ő idején... (15 évvel idősebb nálam).
Én is láttam olyan posztokat itt-ott a neten, hogy a mai korombeliek így-úgy sminkelnek, discoznak stb., stb. de sose hittem, hogy az ilyeneket el is hisznek mások.
Ti mit gondoltok erről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!