Az emberek miért nem akarják tudni a saját halálukat egy hátborzongató cuccal, mint a Halálod Appjában? Legalább nem kell izgulni, hogy " jaj, mikor halok meg?! "
Ja hogy ez egy film, azt hittem tényleg van ilyen app:D
Én akarnám tudni hogy mikor halok meg.
(tudom, nem filmajánlás volt, de köszönöm, kérdező, meg fogom nézni:D komolyan érdekesnek tűnik)
Elsőre azt mondanám, hogy azért, mert a tudat, hogy ebben fogok meghalni, és ekkor, nyomást helyezne rám. Szinte állandóan ott lebegne a gondolataim közt az a mód és dátum, ami az utolsó pillanatomhoz vezet.
Másrészt pedig... nem tudom, én közéjük tartoznék-e, de biztosan lennének olyanok is, akik minden erejükkel azon lennének, hogy kicselezzék a nekik "megírt" halált. Bármilyen módszerrel.
Valamint, nem tudni, hogy az alkalmazás, szoftver, vagy mi, mekkora precízióval mondja meg a halál okát, dátumát. Arról nem is beszélve, hogy hibák mindig becsúszhatnak.
Sokat gondolkoztam ezen, és fun kitölteni olyan teszteket, amik megmondják, hogy kb. mikor fogsz meghalni, de én igazából nem akarom tudni.
Azzal tisztában vagyok, hogy milyen a genetikám, a felmenőim mennyi ideig éltek milyen életvitel mellett, és hogy nekem, a saját életvitelemmel mennyi a kilátásom.
De közben meg tudom, hogy a sokáig élt rokonoknak nem volt jogsijuk, nem vezettek, nem hagyták el a házukat se sötétedés után nagyon, nem korzóztak hajnal egykor Budapest, Berlin vagy London utcáin, egy olyan településen éltek, ahol a napi öt buszon kívül nagyon más nem volt. Tisztában vagyok vele, hogy nálam simán játszik az is, hogy esetleg megtámadnak, leszúrnak, vagy belémjön valami állat és mindig az ártatlan sofőr hal meg. Viszont valamiért ez a gondolat nem szorongat. Tudom, hogy bármikor meghalhatok, és ezért úgy élek, hogy nincsenek elvarratlan szálak. Ha valakit megbántok, bocsánatot kérek, ha valakivel összeveszünk, a lehető legkorábban próbálok kibékülni, ha valaki meghívott, amint lehet, visszahívom. Nincsenek ellenségeim, haragosaim, nem tartozom senkinek, igazából még az otthonomban is rend van, szóval bármennyire is nem akarok még meghalni, mert fiatal vagyok és vannak még terveim, ha holnap meghalok, nem hagytam magam mögött elvarratlan szálakat, és el tudom mondani magamról, hogy szép és tartalmas életem volt. De ez csak úgy működik, hogy nem tudom, mikor halok meg, lehet, hogy holnap, lehet, hogy 40 év múlva. Ha ott lenne, hogy 2069-ben fogok felfordulni, akkor úgy lennék vele, hogy ja, akkor addig kell ütemezni a dolgokat, és nem csinálnám meg rögtön azt, amit lehet, szerintem sokkal rosszabb életem lenne, és kevésbé is értékelném, mert pont azért ennyire értékes az élet, mert egy van belőle, és bármikor elveszíthetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!