A feministák burkolt célja az lehet, hogy a fiúgyerekek átneveléssel a jövőben eltüntessék a domináns férfiakat, és kineveljenek egy nőies, érzékeny férfigenerációt?
"A sima feministáknak nem lehet-e az a célja, hogy kinevelnek egy nőies pasi generációt, akikből hiányzik a dominancia, azért, hogy könnyebben irányóthatóak legyenek?2
Nem, hiszen sem a szavaikban, sem a tetteikben nem nyilvánul meg semmiféle törekvés még csak hasonlóra sem.
Ha te így látod, oké. Mindenesetre örülök annak, hogy tudtunk kultúráltan beszélni a témáról.
Mikor kiírtam a kérdést, gondoltam rá, hogy esetleg nagy vita lesz, de szerencsére korrekt válaszok érkeztek.
Bár, még fogok gondolkodni a feminizmuson, meg ezen a témán. Nem lezárt ez számomra.
Köszönöm a válaszokat.
20
Hogy könnyebben irányíthatóak legyenek a férfiak?
Nem tudom, én nem föltétlenül ezt látom. Biztos vannak olyan személyek vagy olyan csoportok, akiknek ez jól jönne (hiszen MINDEN nemes cél mögé beállnak az ügyeletes pszichopaták).
De pontosan miben látod a férfiak konkrét irányítására vonatkozó kísérleteket?
"A feminizmusban - ha jól látom, - egyébként is megfigyelhető, hogy míg a férfaiakt gyengédségre intik, addig a nőket bátorítják."
Ez kétségtelen, és ezzel nem is föltétlenül látom a problémát. Az évezredekig uralkodó férfiak visszafogottságra intése és az évezredekig elnyomott nők bátorítása szerintem nem annyira ördögtől való - észszerű keretek közt.
Legalábbis ez az én (szükségszerűen szubjektív) véleményem.
"De pontosan miben látod a férfiak konkrét irányítására vonatkozó kísérleteket?"
Abban látom, amit leírtam, hogy a tanításaikkal a férfiakat gyengédségre intik, míg a nőket bátorítják.
A feministák ugye egyenlőségről beszélnek, hát ebben az esetben mindkét nem önbizalmát növelni kellene. Szóval elég nőpártinak tűnik nekem ez a mozgalom, ezen nem kell meglepődnöm.
Csernus Imre azt nyilatkozta, hogy manapság a nők keményebbek, míg a pasik elpuhultak. Szinte biztos vagyok abban, hogy ez az elmúlt évtizedek feminista hatása. Nem azt tanítják a férfiaknak, hogy hogyan lehetnek férfiasak, hanem - tudtukon kívül? - elnőiesítik őket.
Ha igaz az elméletem, akkor a motiváció kettős lehet:
- bosszú a korábbi évszádok elnyomása miatt
- félelem az újabb elnyomástól.
Vagyis eszerint jobb a férfiakat elpuhítani, hogy szépen lassan a nők kezébe kerüljön az irányítás, akik így felépíthetnek egy olyan világot, amilyet ők akarnak.
Mellesleg a feminista írásokat olvasva, a sorok mögött - nekem - nem az jött le, hogy ők teljesen egyenlőnek tekintenék a férfiakat magukkal.
Elnézést azoktól a feministáktól, akik tényleg hisznek a férfi-nő egyenlőségben.
De egyelőre ez a mozgalom engem nem győzött meg arról, hogy amit hirdet, azt tényleg komolyan gondolja.
A korai feministák esetében még tényleg a szó szoros értelmében az egyenlőség lehetett a cél. A modern feminizmusnál viszont nekem inkább az egyenlőség amolyan mézes madzagnak tűnik, és a valódi cél, többletjogot szerezni.
Talán a férfiaknak valóban szükségük van némi visszafogottságra, nem pedig az önbizalmukat kell növelni.
Egy kiegyenlítetlen helyzetet nem úgy oldasz meg, hogy mindkét felet pontosan ugyanarra bátorítod.
És azt se felejtsük, hogy a feminista törekvések sok tekintetben pozitív hatással voltak a férfiakra is. Akár az érzelmek vállalásáról, akár a családfentartói feladat megoszlásáról beszélünk.
Ami az elméletedet illeti, egy-egy megmozdulásban vagy hullámban és is vélek felfedezni némi bosszúvágyat, de nem gobdolom, hogy a faminizmust alapvetően ez mozgatná.
A "hatalomátvétel" pedig ne haragudj, de nem igazán érdemel cáfolatot...
Nem haragszom.
Bár az érzelmek felválallásában nem osztom a feminista tanításokat. A legutóbbi 2 párkapcsolatom pont az ellenkezőjére tanított.
De elhiszem, hogy van a férfiaknak egy olyan csoportja is, akikre ez pozitív hatással volt.
29
Kettő darab személyes példa messze van a reprezentatív mintától, főleg érintettként.
Alapvetően pozitívumként kell elkönyvelni, hogy a férfiak is kérhetnek segítséget a lelki porblémáik megoldásában. Főleg azért, mert aki macsót akar játszani, annak erre továbbra is megvan minden lehetősége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!