Zavar ha nem köszön vissza a pénztáros?
Mostanában többször tapasztaltam sajnos ezt.
Egy ruhaboltban én kerültem sorra a pénztárnál, köszönök. A pénztáros rám sem néz, elkezdi beütni az árakat. Mondja mennyit kell fizetni és utána sem köszön.
Ma a fornettisnél jártam ugyanígy. Odamegyek, köszönök. Ő tölti a hűtőt, hátra se fordul. Várok türelmesen. Felém fordul, elmondom mit szeretnék, mondja mennyit kell fizetni. Mondom a végén köszönöm szépen, szia. Ő meg néz a távolba.
Titeket zavar az ilyen vagy lényegtelen?
Kérdező! A gyakori népe egy pusztulat sajnos. Milyen válaszokat vársz itt? Ezek az emberek a szalag mellett dolgoznak, az utcán köpködnek. Persze, hogy nem zavarja őket ha valaki nem köszön, hiszen ők is a taplók közé tartoznak.Ezeknek mindegy. Látod a szülőktől ered a szép viselkedés.
Az is jó érv, hogy leterhelő a munka azért nem tud odabökni egy jó napot kívánokot. :D Akkor menjen ő is a gyárba, ott nem kell köszönni. Egy eladó viszont viselkedjen normálisan.
Én már régen sem tartottam magam egy problémás vásárlónak, de amióta én magam is pénztáros vagyok, azóta igyekszem kétszer olyan türelmes, mosolygós és akár még alázatos is lenni a pénztárosokkal és pultosokkal, mint azelőtt.
Higgye el mindenki, hogy több órányi monoton munka után, főleg ha még pár idióta problémás ügyfél is felkúrta előtte a pénztáros agyát, senkinek sem lesz már ereje és motivációja arra, hogy mindenkivel egyformán jópofizzon. Olyankor már csak túl akarja élni az ember a napot és várja, hogy végre mehessen haza lazítani.
Aki nem hiszi, nyugodtan üljön be pénztárosnak 8-10 órázni egy viszonylag forgalmas üzletbe, ahol sok esetben még leülni sem lehet.
Kíváncsi leszek, hogy pár nap múlva ki fogja úgy érezni, hogy továbbra is játszani akarja ezeket a kötelező udvariassági köröket.
Nem barátkozni mész oda, hanem szolgáltatást kapni.
Írtam, hogy én sem bírnám a pénztáros munkakört, ezért nem mentem pénztárosnak. Nem szeretném kipróbálni. Aki nem bírja miért megy ilyen helyre dolgozni amúgy?
Mondjuk nem értem azt az érvet, hogy ki menne egy boltba barátkozni a pénztárossal? Az barátkozásnak számít, hogy annyit mondasz "jó napot kívánok"?
Én egyébként egy magamnakvaló ember vagyok, tehát jópofizni se szeretnék fizetés közben. Max köszönni, ami alap. :)
Voltam főiskolás időszakban gyakorlaton étteremben és szállodában is. Találkoztam én is hülyékkel, problémás vendégekkel és tele volt a hócipőm, de a főnökség ránk szólt volna ha jó bunkók vagyunk, mert csak haza akarunk menni. Éreztem is, hogy ez nem az én pályám, teljesen más területen dolgozok.
29# "Írtam, hogy én sem bírnám a pénztáros munkakört, ezért nem mentem pénztárosnak. Nem szeretném kipróbálni. Aki nem bírja miért megy ilyen helyre dolgozni amúgy?"
Akkor áruld már el, hogy szinte 0 végzettséggel mégis hova menjek??? Sehova nem vesznek fel. Én is szeretnék egy klimatizált irodában ülni, egy kényelmes székben, de más az ábránd és más a valóság..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!