Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azok, akik nem isznak alkoholt...

Azok, akik nem isznak alkoholt, általában sznobok?

Figyelt kérdés
Én sokszor ezt figyeltem meg, hogy egy kicsit felvilágosultabbnak tartják magukat azok, akik egy kortyot sem isznak. És sokszor kihangsúlyozzák, hogy fúj ez mennyire negatív dolog és egészségtelen, milyen káros a társadalomra. Természetesen nem a mérték nélküli alkohol fogyasztásra gondolok, az tényleg baj, de társaságban egyszer-kétszer miért ne ihatna az ember? Van hogy tényleg nagyon jól esik és van ennek kulturált módja is. Én amúgy főleg férfiakon szoktam meglepődni, ha nem isznak, vidéken gyerekként el sem tudtam képzelni, hogy vannak ilyenek, hát a szomszédok is kínálták egymást a házi borral, pálinkával.

jún. 12. 17:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
78%

Nem vagyok sznob. Az alkoholtól melegem lesz, fáj a fejem, és azonnal álmos leszek. Mind3 érzést utálom. Plusz félek a részegektől.

Engem nem érdekel, ha mások isznak, de jó lenne, ha egyszer megértenék elsőre, hogy nem, kicsit sem, kortyot sem.

jún. 12. 19:46
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Pusztán "technikailag": a sörnek nem szeretem az ízét, egyszerűen nem élvezem. A bornak úgyszintén nem. A töményektől pedig konkrétan hányok. Értsétek jó: szó szerint hányok tőle, mindegy, hogy mennyit iszom, nem bírja a gyomrom.
jún. 12. 20:01
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok sznob, csak több betegség, illetve az azokra szedett gyógyszerek miatt nem ihatok. Az, hogy más mennyit iszik, nem érdekel.
jún. 12. 20:12
 14/22 anonim ***** válasza:
64%
Ha az egészség és memória megóvása sznobság,akkor sznob vagyok.
jún. 12. 20:40
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Sok olyan ismerősöm, barátom és rokonom van, aki nem iszik. Köztük van olyan, aki gyógyszer, munka miatt, ahogy olyan is, aki tudja magáról, hogy nem bírja, így nem is kísérletezik vele. Mégsem mondanám egyiküket sem sznobnak (emiatt sem). Nem dörgölik mások orra alá, nem szólnak meg senkit, ha ők viszont isznak, nem csinálnak ebből ügyet.

Cidert, Le Coq koktélt nagyon ritkán iszom, általában az sem egyhuzamban fogy el. Bor, pálinka, sör nem ízlik, legalábbis azok nem, amiket eddig próbáltam.

jún. 13. 11:45
 16/22 anonim ***** válasza:
73%

Fenn vagyok fogyókúrás subon, és néha azt kívánom, bár innék, mert rengeteg sztori van, hogy valaki letette a napi sört/esti bort/hétvégi koktélokat, és leolvadtak róla a kilók. Persze nem mind, de akkora löket lehet, hogy 120 kilóról 105 lettél csak a pia kizárásával.

(Ugyanez szépség subon, ragyog a bőre, nem száraz meg puffadt a feje, mert már nem borozik.)

jún. 13. 11:55
 17/22 Tatyó ***** válasza:
100%

Én anno fiatalabban ivogattam hétvégente.

Amit megfigyeltem:

első 3-4 hétvégén elég volt 2-3 sör. Utána nem éreztem ugyanazt, ezért kellet még 1 sör vagy 1-2 tömény. Ezzel 1 év alatt eljutottam a vagy 6-7 üveg sör, vagy 1-2 sör + legalább 3-4 tömény szintre, hogy hasonlót érezzek mint az elején 3 üveg sörtől. Közben hanyagolódtak az edzések...

Itt megálltam és 0-ra vettem a szintet. Azóta, ha egy deci bort is meginnék, már fél óra és fájna a fejem... Rohadtul nem hiányzik. Az alkoholmámor alapvetően egy enyhébb mérgezési állapot szerintem.

Haverok nem álltak meg...

jún. 13. 15:03
 18/22 anonim ***** válasza:
41%
Hihetetlen hogy itt minden pohár sör elfogyasztójából csak idő kérdése és alkoholista lesz.Miért van az, hogy az én teljes ismeretségi körömben, ( volt iskolatársak, volt kollégiumi társaim, jelenlegi barátaim munkatársaim családtagjaim rokonságom)legnagyobb %-a alkalmanként megissza (megisszuk) a normális alkoholtartalmú italokat is, mégsem lett belőlünk-belőlük:1-2 sör,3-4 tömény, 5-6 sör ivó ember! Kérlek benneteket, ne hozzátok ide alkoholista barátaitokat családtagjaitokat alkoholista múltjaitokat, az már egy másik kategória.
jún. 13. 20:59
 19/22 anonim ***** válasza:
46%

Ismerek sznobokat, akik isznak, ők az italozásban is ugyanilyen eszüket játszó alakok, mindenkinél jobban értenek pl. a borokhoz, vagy pl. én szeretem a tequilát, magában, só meg citrom nélkül, és mindig elő van nekem ilyenkor adva, hogy mexikóban az igazi tequilát nem sóval és citrommal kínálják, csak a szar tequilához kell só meg citrom, hogy elnyomja az ízét, és itthon csak szar tequilát adnak, szóval ha én ezt is meg tudom inni magában, sőt, még szeretem is, akkor tuti egy igénytelen alkoholista vagyok. Egyik ilyet egyszer kértem, hogy meséljen még a mexikói élményeiről, pislogott, hogy ja, ő sosem volt Mexikóban... Csak hallotta, hogy ott jobb a tequila. Én úgy hallottam, hogy a kokain is jobb, kb. ugyanott vagyok, sem itthon, sem Mexikóban nem kokóztam soha.

Bár a kérdező nem hiszem, hogy erre gondolt, de van az a kategória, aki nem iszik, és erényt kovácsol abból, hogy nem iszik. Én azon az állásponton vagyok, hogy nem kell innom ahhoz, hogy jól érezzem magam, de ha mégis iszok (mértékkel), akkor azért hogy-hogy nem jobban érzem magam, mintha nem innék. Persze értem, ha valaki nem akarja, mert rossz élményei vannak az alkohollal (akár alkoholista családtag, akár saját rossz élmény), akár csak nem szereti, egészségügyi megfontolásból nem akar inni, stb. Amitől instant megundorodok egy embertől, az az "én nem iszom, tehát jobb vagyok, mint ti, pondrók, akik igen" attitűd, és rengetegszer előfordul. Van, hogy egy este csak egy alkoholos italt fogyasztok, és mondjuk három pohár gyümölcslevet, vagy ásványvizet, olyan is, hogy egyáltalán nem iszok alkoholt, csak gyümilevet meg vizet, és mindenki leszarja. Ők se érdekelnének senkit, csak aztán hangoztatják, hogy mennyivel jobbak, mint bárki, aki alkoholt fogyasztott, és ez nyilván ellenszenvet vált ki, nem azért, mert inni kellene, hanem amiért az "én jobb vagyok, mint ti" baromi ellenszenves, nem csak alkohol szempotjából, ezt eljátszák azok, akik egészségesen esznek, vegánok, sportolnak, korán kelnek, nem néznek tv-t, stb. Oké, értjük, kilógsz a sorból, rohadt különleges vagy, most már hagyjál minket jól érezni magunkat a hitvány kis életünkben, köszi.

jún. 14. 00:15
 20/22 Tatyó ***** válasza:
100%

18# 19#

Én respektálom a tényleg csak az alkalmanként mértékkel ivókat, mert nekem ez nem ment. Bennük ezek szerint van önfegyelem és mértékletesség. De amit előzőleg leírtam, az sokkal általánosabb jelenség az alkoholfogyasztásban szerintem, mint a mértékletesség, szóval 18#, örülj neki, hogy Te ilyen emberekkel vagy körülvéve.

Pl a részegmájszter reklámja mit is kommunikál:

"minden nap lehet különleges alkalom" szóval...minden nap bidé májszter.

A kulturált alkoholizmus korát éljük ezek szerint...

jún. 14. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!