Miért szeretik annyira az emberek a sört meg általában az alkoholos italokat?
Mert szeretik.
Ilyen hülye kérdést így agyonbonyolítani... mázli, hogy nem ismerjük egymást.
A legtöbb ember tényleg olyan alkoholos italokat iszik, amiket nem lehet az ízéért szeretni. Csakhogy az agynak van egy olyan szokása, hogy 1-1 élelmiszer kellemes hatását összeköti az ízével, és így akár teljesen szarízű dolgokat is képes nemcsak megszokni, hanem megszeretni is. De ez nem mindenkinél működik ilyen „jól”, pl. nálam sem. A megszokásig én is eljutottam egyes rossz italoknál, de a megszeretésig nem.
A töményszesz kicsit más ebből a szempontból, ott a minőségétől függetlenül mindenkinél van először kisebb-nagyobb reflexszerű rosszullét, ez általában úgy múlik el, hogy az ember több pohárral erőltet magába, és megszokja az agya, hogy nem olyan veszélyes, mint amilyennek elsőre tűnik. (És ugyanezért lesz akár többhónapos/éves undor abból, ha valaki hányásig issza töményet.)
A pálinka elég rossz helyzetben van ilyen szempontból, mert jelenleg háziból és boltiból is aránylag kevésről lehet elmondani, hogy tényleg JÓ lenne.
Persze minden italfajtából van olyan, aminek önálló élvezeti értéke van, azaz lehet szeretni ténylegesen az ízéért, csak általában nem olcsón.
A Jägerrel azért nem volt bajod, mert finomított és cukrozott szesz, meg nem is túl erős, ezért elég keveset érzel az alkoholból ahhoz képest, hogy rövidital.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!