Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azok, akik nem isznak alkoholt...

Azok, akik nem isznak alkoholt, általában sznobok?

Figyelt kérdés
Én sokszor ezt figyeltem meg, hogy egy kicsit felvilágosultabbnak tartják magukat azok, akik egy kortyot sem isznak. És sokszor kihangsúlyozzák, hogy fúj ez mennyire negatív dolog és egészségtelen, milyen káros a társadalomra. Természetesen nem a mérték nélküli alkohol fogyasztásra gondolok, az tényleg baj, de társaságban egyszer-kétszer miért ne ihatna az ember? Van hogy tényleg nagyon jól esik és van ennek kulturált módja is. Én amúgy főleg férfiakon szoktam meglepődni, ha nem isznak, vidéken gyerekként el sem tudtam képzelni, hogy vannak ilyenek, hát a szomszédok is kínálták egymást a házi borral, pálinkával.

jún. 12. 17:33
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
44%
Nem mindenki olyan, de nagyrészt én is így látom. Ezen kívül furcsa módon közülük kerül ki például munkahelyen akiket napi 4-szer látok a kávé automata előtt állni, fél óra múlva markukban energiaitallal járkálni. Nesze neked egészséges életmód.
jún. 12. 17:42
 2/22 Antiszociális lény ***** válasza:
94%

Én például nem iszom. Nem gondolok semmit arról aki iszik néha. Mindenkinek lelke rajta. Nincs baj, ha valaki néha megiszik egy üveg sört a haverokkal vagy bort stb.. az alkoholizmus már baj.

Nekem volt mostoha apám aki bántott és alkoholista volt. Nem is szeretem az alkohol ízét. Most meg már amúgy se innék, mert figyelek arra, hogy miket és mennyit viszek be. Az alkohol pedig nem fér bele ebbe.

Szóval nem sznob vagyok csak nem akarok inni, azt meg teljesen leszarom, ha más iszik.

jún. 12. 17:43
 3/22 Nincstovább ***** válasza:
90%

Én nem iszok, vagy csak nagyon ritkán ünnepek alkalmából, de nem érdekel, amíg nem aljasodik le a sárgaföldig és nem inzultál🤷🏼‍♀️ kávézni kávézok, de az energiaital szagát sem bírom. Nem az egészségem miatt nem fogyasztok alkoholt, hanem mert nekem nem kell ital ahhoz, hogy jól érezzem magam 😊

32/N

jún. 12. 17:47
 4/22 anonim ***** válasza:
92%
Van olyan is. Pl egyik haverunk, aki sokat ivott, egyik napról a másikra letette, de a szöveg, amit lenyomott, hogy ő milyen nagyszerű lény, hogy nem iszik alkoholt, az már gáz volt. Teljesen megváltozott, már nem kereste a társaságunkat, pedig ihatott volna vizet is, ha normális marad.
jún. 12. 17:47
 5/22 anonim ***** válasza:
86%
Ugyanaz, mint az előttem szóló. Nem szeretem az alkohol ízét. Vannak pl. tök finom illatú, aromájú égetett szeszek, amik tökre bejönnének, de megérzem bennük az alkohol ízét és az elrontja az egészet. Pedig alkoholtartalom nélkül tök finomak lennének. De a borokkal meg a sörökkel is így vagyok. Az alkoholmentes sörök közül vannak nagyon jók, amiket nem azért iszom, mert vezetek, hanem mert az alkoholos változata nem ízlik. Nekem tökre bejön, finom, haverok meg mókuspisinek hívják, meg cseszegetnek, hogy igyak már valami normálisat. Egyáltalán nem vagyok sznob és sosem hivatkozom ilyesmire, hogy egészségtelen meg káros a társadalomra, igyon aki akar, meg akinek tetszik az íze. Nekem nem jön be. Amúgy kávét sem, meg energiaitalt sem iszom, de nem azért, mert hú de ellenezném azokat is, hanem mert alapból is magas a vérnyomásom. Amúgy érdekes, hogy középiskolás koromban anno még ittam a haverokkal én is rendesen, de ahogy megszakadtak ezek a kapcsolatok és mindenki más irányba költözött, valahogy a pia is elmaradt. Társaságban, haverokkal anno még jó volt inni. Egyedül nem akkora buli. Teljesen elengedtem a dolgot, már egyáltalán nem iszom alkoholt. Nem is izgat, nem is érdekel, nem is kívánom. Már nem szeretem az ízét. (F)
jún. 12. 17:59
 6/22 anonim ***** válasza:
86%

A nemivásnak és a sznobságnak semmi köze egymáshoz.

Márészt elég szomorú, hogy MO-on aki nem iszik, az már negatív valaki.

jún. 12. 18:12
 7/22 anonim ***** válasza:
90%

"vidéken gyerekként el sem tudtam képzelni, hogy vannak ilyenek, hát a szomszédok is kínálták egymást a házi borral, pálinkával

Ez igaz, csak az a gond, hogy a megkínálás nem azt kellene, hogy jelentse, KÖTELEZÖ meginni. El is lehet utasítani és ettöl senki nem lesz több vagy kevesebb.

jún. 12. 18:14
 8/22 anonim ***** válasza:
79%
Mondjuk az eszedbe sem jut, hogy akik nem isznak alkoholt, tudatosabban élik életüket?
jún. 12. 19:22
 9/22 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Az más kérdés, hogy a sok proletár azonnal lekezelő, lenéző lesz, ha nem vedelsz/dohányzol velük.

jún. 12. 19:27
 10/22 anonim ***** válasza:
79%
Én azt látom, hogy jó társaságban nem kell alkohol, mert van más "kapocs" köztetek. Közös téma, hobbi, stb.
jún. 12. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!