Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Màs is van úgy hogy nincs...

Màs is van úgy hogy nincs kedve segíteni az embereknek?

Figyelt kérdés
Amikor nekem kellett segítség nem kaptam olyanoktól akiknek forditott esetben segítettem.Mostmàr nem szeretem ha megkérnek màsok valamire legnagyobb esetben es a legtöbb emberrel kapcsolatban tehernek érzem azt.
2024. jún. 12. 12:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Néha nekem is igen
2024. jún. 12. 16:28
 22/27 anonim ***** válasza:
Vadidegeneknek nem szoktam segiteni, mert nem ismerem őket,nem az életem részei,minek foglalkozzak velük? Nem az én dolgom. Akiket ismerek,nekik bármikor.
2024. jún. 12. 17:21
 23/27 anonim ***** válasza:
Egy ideje így vagyok én is.
2024. jún. 12. 18:57
 24/27 anonim ***** válasza:

Én így vagyok.

Régen sokat segítettem, egyetemen sok ember nekem köszönhette, hogy nem csúszott évet, mert a saját leadandóm megírása/rajzolása után még az ő szarjaikat is megcsináltam.

Fordítva amikor szinte sírás határán voltam, hogy évet csúszok, akkor simán megmondták, hogy "bocs nem érek rá, programom van" aztán ott előttem játszottak a gépen, vagy elmentek bulizni.

Melóban egy időben segítettem másoknak, de rájöttem, hogy egyrészt nem viszonozzák, másrészt helyettem aratják le a babérokat, így ma már simán azt mondom arra is, hogy nem. Ha emiatt rúgják ki, vagy emiatt bukunk egy munkát, hát pont leszarom.

2024. jún. 12. 20:20
 25/27 anonim ***** válasza:
Régen valahogy jobban ráértem, üresebb volt az életem és így elvállaltam szívesen az apróságokat, segítségeket. Ma meg már akkor sem, ha fizetnének érte. valahogy többet ér a szabadidőm, dolgozok épp eleget és keresek épp eleget.
2024. jún. 12. 20:34
 26/27 anonim ***** válasza:

Általában szeretek másoknak segíteni, de mindezt reális kereteken belül. Legtöbbször amúgy iskolai dolgokban szokásom, például bemegyek kicsivel hamarabb, vagy bent maradok órák után, és elmagyarázom a többieknek az anyagot, csinálunk plusz feladatokat. Vagy, ha olyan, segítek a beadandók körül. De az elején meghúzom a határt, megmondom, hogy nem fogom helyettük megcsinálni, hanem megadom nekik a lexikális alapot, meg a gyakorlatit, amennyire lehet, aztán onnantól az ő dolguk, de nagyon szívesen leellenőrzöm, amint végeztek vele.

Valamelyest azokat is meg tudom érteni, akik belefáradtak a mások segítésébe, mert igenis gyakori, hogy a másik fél csak kér és kér, de nem viszonozza a segítséget, ha tudná sem. Csak közben az meg nem fair, szerintem, ha a régi rossz tapasztalatokat mindenki másra kivetítjük és azért nem segítünk, pedig tudnánk, mert elég abból, hogy mi nem kapunk semmit sem. Még rosszabb világban élnénk, ha mindenki/sok ember e szerint élne.

Nem azt mondom, hogy mindenkire, még idegenekre is, rá kell erőszakolni a segítségünk, csupán reális kereteken belül mozogni lenne idális.

2024. jún. 18. 13:16
 27/27 anonim ***** válasza:
Egyszer szakadó esőben autóval elhagytam egy települést és egy anyuka gyalogolt a kisgyerekével. Abba az irányba amerre mentem, de nem stoppoltak, mikor már jól elhagytem őket, utánna gondolkodtam hogy a francba... miért nem vittem el őket? Megbántam hogy nem kapcsoltam időben és időnként eszembe jut pedig jó pár éve volt. Ma megállnék.
2024. júl. 2. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!