Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a céljuk az embereknek a...

Mi a céljuk az embereknek a béna parkolásos posztokkal? Csak szerintem nincs értelme?

Figyelt kérdés

Facebookon az XY városban láttam/hallottam csoportokban szoktak megjelenni rendszeresen ilyen posztok, amikor valaki lefotóz egy rosszul sikerült parkolást. Főleg a nagyvárosok csoportjaiban jellemző, tehát ahol sok az áruház.

Ezek a fotókon jellemzően csak annyi a probléma, hogy valaki nem 2 vonal közé állt be, hanem egy vonal fölé, sima átlagos autókkal. (Tehát nem olyan extrém kihágásokra kell gondolni mikor valaki egy X6-ossal beáll keresztbe 3 rokkant helyre...)

Ezeknek a parkolós posztoknak mi értelme van? Ha valakit ennyire érzékenyen érint a dolog, akkor miért nem hívja fel az illetőnek úgy a figyelmét hogy tesz oda egy cetlit, jelezve finoman rajta üzenetben h rosszul állt, vagy miért nem várja meg míg kijön? Facebookra kitéve igencsak kicsi az esély, hogy megtalálja "magát" az illető...

Mi a célja ezeknek a posztoknak tehát? Hőbörgés? Lájkvadászat? Vagy mi? Ki mit gondol?

2021. aug. 10. 09:04
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

Figyelemfelkeltő, ráadásul a vonalra állni ugyanúgy szabálytalan és zavaró, mások elől elveheti a helyet, ha nem férnek be rendesen.

Hátha mások tanulnak belőle.

2021. aug. 10. 09:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Engem általában nem zavar ha valaki nem tökéletesen parkol, de legutóbb úgy rám parkoltak hogy az anyósülésről kellett bemásznom... kis híján össze volt érve a két autó...

Ez azért már némileg megemelt a vérnyomásom.. :D

2021. aug. 10. 09:36
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én azért nem szeretem ezeket a posztokat, mert nem tudhatod, mikor, milyen körülmények között állt be "furán" az illető. Volt már olyan, hogy pl. szüleim kénytelenek voltak ferdén beállni, mert az volt az egyetlen szabad parkolóhely, és mind2 mellette levő kocsi is már ferdén állt előtte (és ki tudja, hogy ők mikor álltak úgy be oda).

A kivételes esetek, ahol megértem a nyilvános szemrehányást, az az, amikor vki beáll a mozgássérült parkolóba igazolvány és sérülés nélkül, meg amikor konkrétan elállja más útját az illető.

2021. aug. 10. 11:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Általános jelenség, hogy az emberek szeretnek egymásnak/neten panaszkodni ahelyett, hogy annak jeleznék a problémát, aki képes volna kezdeni vele valamit és ezáltal akár meg is tudná oldani talán. A közösségi oldalak, mivel egyszerűvé teszik, ezzel fel is erősítették ezt a jelenséget, de már jóval előtte is jellemző volt. Számtalanszor tapasztaltam, hogy az emberek egymásnak puffognak, hogy milyen lassan halad a sor, ahelyett, hogy jeleznék a boltvezetőnek, hogy nyitni kéne még egy pénztárt. Nem biztos, hogy akkor megoldanák a problémát (lehet, hogy nincs elég ember, egyéb technikai oka van, netán nem is érdekli őket, stb), viszont ha azok, akik képesek lennének változtatni esélyt sem kapnak, akkor biztos nem fog változni. Azzal meg, hogy egymásnak puffog mindenki, semmit nem oldanak meg, csak levezetik a saját feszülségüket - átadják másnak.

A jelenséget a szociálpszichológia (és a játékelmélet) hiányzó hős eseteként emlegeti.

2021. aug. 11. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!