Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Màs is van úgy hogy nincs...

Màs is van úgy hogy nincs kedve segíteni az embereknek?

Figyelt kérdés
Amikor nekem kellett segítség nem kaptam olyanoktól akiknek forditott esetben segítettem.Mostmàr nem szeretem ha megkérnek màsok valamire legnagyobb esetben es a legtöbb emberrel kapcsolatban tehernek érzem azt.
2024. jún. 12. 12:30
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
77%
Biztosan.
2024. jún. 12. 12:34
 2/27 Metionin ***** válasza:
97%
Persze. Erre való a "nem" szó.
2024. jún. 12. 12:39
 3/27 anonim ***** válasza:
89%
Én nem segítek senkinek. Van elég bajom, és nekem ki segít?
2024. jún. 12. 12:39
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Én az ilyen embereket az életemből instant kizárom olyan értelemben, hogy nem fogok segíteni, ha ő sem volt képes rá, csináljon amit akar. Viszont azoknak szívesen segítek akiktől tudom hogy visszakapom, mégha kevesen is vannak.
2024. jún. 12. 12:42
 5/27 anonim ***** válasza:
11%

Érdekes, nekem vannak olyan számok a telefonomban, hogy ha éjjel 2-kor verekedni kell, akkor rohannak, hamis tanúznak, stb.

Felnőtt ember idővel tud szelektálni, hogy ki az, aki visszaadja a jót, és ki az, aki csak kapni szereti. Értelmes körökben kell mozgolódni, nem a szomszéd alkesz Sanyibával bandázni.

2024. jún. 12. 12:44
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen segítségről van szó. Szívesen segítek.

De az más, amikor veled akarnak megcsináltatni olyat, amit ők is meg tudnának. Ilyenkor nem "segítek". Bár szerintem ez nem is a segítség kategória.

2024. jún. 12. 12:56
 7/27 anonim ***** válasza:
73%
Én, ha segítenék nem azért segítenék, hogy visszakapjam. Ezzel együtt én se kaptam sok segítséget, ez igaz.. De ez nem a piac.. Az emberi kapcsolatoknak más a dinamikája, nem patikamérlegen kell kimérni, hogyha én most kaptam 10 dkg segítséget, akkor ugyanannyit adok vissza, stb...
2024. jún. 12. 12:58
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Igen, 7-es, de úgy ezerszer egyszerűbb lenne az élet, ha mindenki segítene a másiknak úgy, ahogy tud. Én X-ben tudok segíteni, más Y-ban tud. Tettem már úgy más zsebébe százezreket, hogy nekem semmibe nem került, én pedig tudom, hogy ezen emberekhez nyugodtan fordulhatok, ha más bizniszhez kell kontakt, segítség.
2024. jún. 12. 13:06
 9/27 A kérdező kommentje:

4-es tenyleg legjobb kizarni oket mint hogy palira vegyenek ujbol es ujbol.

6-os egyezek vele,hogy ne olyan dolgot csinaltassanak meg amit ok is tudnak.Az mar kihasznalas,kenyelem vagy csicskaztatas.Pl.valakinek kuldtem egy kepet egy utazarol a szervezok nem irtak oda az utat meg e- mail cimet adtak meg. Erre o kerdezi megtudnam- e erdeklodni a telefonszamot meg ki all a szervezes mogott.Irtam neki ott az e- mail cim,mint elerhetoseg,azt irta azt nem latta...mondom azon tud erdeklodni tobbet en se tudok csak elkuldtem azoknak az utat akiknek gondoltam erdekes lehet.Biztos nem kutatgatok ez utan az ismerosenek a gyerekeit erdekli.

7-es nem is arra gondoltam hogy mindent visszakell adni de legyen kolcsonos.Ha segitek otszor es egyszer nekem van szuksegem segitsegre ne az legyen hogy akkor nem.Ez tapasztalat.Es nem arrol volt szo hogy akkora valamit kertem volna vagy nem tudott volna segiteni az illeto.Nem akart.

2024. jún. 12. 13:11
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretek segíteni, akkor is, ha nem mindig kapom vissza. Nem szeretem ezt a cinikus hozzáállást, hogy "oh, ha nekem nem segítettek egyszer, akkor én se fogok soha senkinek" vagy "mivel engem bántottak amikor iskolás voltam, ezért én is bunkó leszek az életem hátralevő részében mindenkivel" vagy "ha engem kihasznált valaki, akkor én is lehetek gátlástalan bárkivel"

Kinek lesz ettől jobb? Még neked se, hiszen nem lehetsz boldog, ha mindenkit az ellenségednek hiszel.

2024. jún. 12. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!