Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Màs is van úgy hogy nincs...

Màs is van úgy hogy nincs kedve segíteni az embereknek?

Figyelt kérdés
Amikor nekem kellett segítség nem kaptam olyanoktól akiknek forditott esetben segítettem.Mostmàr nem szeretem ha megkérnek màsok valamire legnagyobb esetben es a legtöbb emberrel kapcsolatban tehernek érzem azt.
2024. jún. 12. 12:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Pont most vagyok ilyen helyzetben.

A családdal nincs is bajom, nagyon szívesen segítek. Vagy bárkinek.

Valahogy a munkahelyemen szálltak rám a kollégáim. Nem tudom, hogy elmagyarázni. Van egy adott dolog amit én szoktam nekik megcsinálni a gazdálkodásukkal kapcsolatban. Ennek semmi köze a munkahelyi feladatokhoz. Ugyanezt a dolgot csinálom magának a munkahelyemnek is. Így jött, hogy akkor nekik is. És ez tavaly elég nagy munka volt. Volt akinek kisebb , volt akinek nagyobb. És most már egy ideje ez fojtogat. Már nem csinálom szívesen. Ez mellé jönnek még apróbb szívességek, töltsd ki ezt a papírt, add fel azt, intézzd el ezt. Valahogy ez már nekem túl sok.

Azt a tavalyi nagyobb munkát, amit idén is folytatok, valahogy nem igazán köszönték meg. Volt aki mondta hogy köszi, de volt aki nem. Amúgy nagyon jóban vagyunk de úgy érzem ez már sok.

2024. jún. 12. 13:13
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Elegem lett abból, hogy elvárás lett, hogy ugorjak. Később pedig mindent letagadtak.

Rám pedig éppen soha nem értek rá ezek az emberek.

Nem azt mondom, hogy utálok mindenkit és ellenség, de elsősorban magamat nézem, az én programjaimat, nem pedig fordítva, ahogy régen.

2024. jún. 12. 13:16
 13/27 A kérdező kommentje:
8-as pont errol van szo amit irsz.Nekem volt akinek tobbszor segitettem lelkileg.Amikor az en csaladomban volt problema kitert hogy talalkozzunk,elfoglaltsagra hivatkozva,azt irta remeli masik heten tudunk talalkozni,remeli...tehat az se biztos.De szultesnapra azon a hetvegen este eltudott menni es rakott ki kepet is a torteneteben rola.A vacsora este volt ha akart volna szant volna ram fel orat delelott vagy delutan.Vagy akar vasarnapi nap folyaman.Nem tette.
2024. jún. 12. 13:21
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok. Én nem várom el senkinek a segítségét, mert tudom, hogy úgyse fognak segíteni.. Mindenki a maga sorsának kovácsa, sajnos.. Másik embertől segítséget elvárni olyan, mint a medvesajttól elvárni azt, hogy szőrt növesszen és elkezdjen brummogni...
2024. jún. 12. 13:24
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Ismétlem magam, szar alakokkal vagytok körbevéve, és meg is fertőztek vele. Nekem nincs gondom az ÉN környezetemben az oda-vissza dologgal, működik.
2024. jún. 12. 13:28
 16/27 anonim ***** válasza:

15# De nem várhatom el.. :)) Minden embernek megvan a saját gondja-baja.. Ismerek 1-2 havert, akik jók hozzám, meg minden, de a saját életemet nekem kell megoldanom, más nem tudja, sajnos... :/

14-es voltam.

2024. jún. 12. 13:40
 17/27 anonim ***** válasza:
16# Meg én szeretném, hogy a barátom jól érezze magát a társaságomban, nem akarom őt a problémáimmal fárasztani, leterhelni, panaszkodni. :)
2024. jún. 12. 13:43
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Ja, pl. én is így vagyok.
2024. jún. 12. 13:48
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Itt is páran mondják ezt, hogy nem azért segítek, hogy a másik fél is segítsen.

Hát nem tudom. Azért ha éveken át megcsináltam az adóbevallását (és a családjának is), évről évre, és egyetlen egyszer kérném meg arra, hogy hozza el a gyerekemet az oviból, mert lerobbant a kocsim a munkahelyről hazajövet, de ő nem segítene, azért elgondolkoznék...

Tehát én segítek, akár többször is. Viszont ha nekem van segítségre szükségem, és tudna, de nem segít, akkor onnantól vége lenne a segítségnek részemről is.

2024. jún. 12. 14:30
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem segít senkinek. Mindenkinek egyedül kell megoldania a saját életét. Ez a szomorú valóság.
2024. jún. 12. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!