Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mentálisan beteg emberekre...

Mentálisan beteg emberekre miért mondják azt, hogy aranyosak?

Figyelt kérdés
2024. ápr. 20. 11:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
54%
Mert életükben nem találkoztak még mentális beteggel és romanticizálnak.
2024. ápr. 20. 20:38
 12/13 anonim ***** válasza:
65%
Én inkább becsülöm, ha valaki betegen is próbál produktív lenni. Akár annyival is, hogy zenél az utcán, mert legalább csinál valamit, amivel ráadásul mosolyt is csalhat az emberek arcára (ami szerintem aranyos dolog), nem pedig a saját húgyában tök részegen fetrengve átkozódik, hogy mekkora szar mindenki, mert nem pénzeli őt alanyi jogon.
2024. ápr. 20. 22:46
 13/13 anonim ***** válasza:

Ez olyan, mint a klasszikus "jó napot" köszöntés helyett "a kor púderesei" bevezették a "szép napot"-ot. Azóta meg a sok eszek kombájnja gondolkodás nélkül átvette. Pedig attól még nyugodtan lehet valakinek pokolian rossz napja, ha hét ágra, azaz "szépen" süt a nap odakint. :))) A hülyeség határtalan, főleg ha mi, vagyis a többiek még bele se gondolunk, miket beszélünk.

Kérdésedre: "Vicc osztálynak" nevezték régen az elmegyógyintézeti osztályokat, a bent lakókat pedig emiatt "vicceseknek", azaz aktív elmegyógyintézeti kezelés alatt állóknak. Ez valószínűleg ez úgy alakulhatott ki, hogy a bent élők viselkedése egyes emberek számára megmosolyogtató volt. Mondjuk főorvosnak vagy éppen Napóleonnak képzelte magát egyik-másik tévképzetes vagy tudat hasadásos beteg és e szerint is viselkedett. Ez valóban adhatott a szánalom mellett némi mosolygásra okot, főleg ha valaki kevésbé empatikus típus. Erre az ott dolgozó ápolók és orvosok közszájon forgó anekdotái is rátehettek egy lapáttal (lásd pl, a híres/hírhedt "Lipót"-os sztorikat...) Nem hinném, hogy liberális barátaink szerint ezeket a történeteket a rosszindulat motiválta volna, sokkal inkább aq sok borzalom kompenzálására kialakuló fekete humor, ami jellemző az ilyen fokozottan stresszes és gyakran veszélyes, vagy borzalmas eseményeket is megélő helyeken. Ne feledjétek ide életre, társadalomra, önmagára, betegtársaira veszélyes betegeket is zártak be, bár túlnyomó részt inkább a begyógyszerezett, halkan motyogó, csendes őrültek voltak jellemzők. No szerintem a "púderes nyelv" ebből a "viccesből" csinált "aranyost". Én amúgy az ilyet is beutaltam volna a Lipótra, csak hogy kialakuljon a valóságérzete kissé, de ez már nem ide tartozik és kevésbé liberális szemeknek való téma....

2024. ápr. 25. 06:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!