Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondolsz azokról az...

Mit gondolsz azokról az emberekről, akik egy stratégiai játéknak tekintik az életet, és érzelmi döntések helyett racionális döntéseket hoznak az élet minden területén?

Figyelt kérdés
Szó szerint mindenhol. Így az ő világukban nincs szerelmi csalódás, vagy egy barátság felbomlása miatti bánat sem. Sőt, tudatosan idézhetnek ilyeneket elő, ha a játszma ezt megkívánja, és így léphetnek előre az életben.
2024. márc. 17. 16:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
58%

9# Kérdező, te most miért írtad ki ezt a kérdést? Megerősítést vársz, hogy nincsenek érzelmeid, színtiszta érdek alapján döntesz és hogy ez a helyes?

Nem, nem az, képzeld! Az érzelmeink tesznek minket emberré! Aki empatikus, az NEM ÁRT a másiknak. Pont..

2024. márc. 17. 17:13
 12/24 A kérdező kommentje:

Amúgy meg pszichopata és pszichopata közt is van különbség.

Van, aki full analfabéta érzelmileg, de azok a börtönben is végzik, nem egy mamutvállalat élén.

2024. márc. 17. 17:13
 13/24 anonim ***** válasza:
12%
#12 érzelmileg mind a kettő analfabéta, csak értelmileg okosabb egyik a másiknál🤣
2024. márc. 17. 17:14
 14/24 anonim ***** válasza:
12# Kérdező, unalmas vagy.. Nem fogunk megerősíteni benne, hogy amit teszel, az helyes és jó dolog. És még dicsekszel is vele, ahelyett, hogy magadba néznél kicsit. Tudod, önreflexió..
2024. márc. 17. 17:16
 15/24 A kérdező kommentje:

"Aki empatikus, az NEM ÁRT a másiknak. Pont.."

Nem értek egyet ezzel.

Aki empatikus, az csak annyit tesz, hogy megérti mások érzelmeit, de ettől még ugyanúgy dönthet úgy, hogy árt neki.

Másrészt nagyon sok bulvárpszichológiát olvasó ember tarthatja magát empatikusnak tartják magukat. Akik azt hiszik, értik a másikat. De valójában nem értik.

Az empátiát egy ritka képességnek tartom. Az emberek többsége szerintem nem empatikus, csak érzelmileg túlfűtött.

2024. márc. 17. 17:19
 16/24 anonim ***** válasza:
15# Fuhh, szerintem fordulj orvoshoz inkább, komolyan, a többi ember érdekében. Tényleg..
2024. márc. 17. 17:20
 17/24 anonim ***** válasza:
16# Illetve lehet erősen fogalmaztam, de nem helyes, ahogy látod a világot.
2024. márc. 17. 17:29
 18/24 anonim ***** válasza:
12%
10. Természetesen erre is gondoltam, az érzelemkontrollra, hogy nem egy infantilis, hanem tudja kezelni az érzelmeit. Ettől még lehet józan gondolkodású.
2024. márc. 17. 17:37
 19/24 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem is baj van a toronyban: rossz élmények, rossz azonosítások, teljes fogalomzavar.
2024. márc. 17. 17:39
 20/24 anonim ***** válasza:

19# És az a baj, hogy hiába írunk itt bármit neki, mert kérdező szerint teljesen rendben van az, hogy így gondolkodik és így él..

Tényleg csak önmegerősítést vár szerintem, ő már eldöntötte, hogy ilyen életet akar élni. Az érzelemmentes, érdekvezérelt emberek pedig rombolnak és minden megy ugyanúgy tovább.

Ez nagyon szomorú.. Még gondolati szinten sem vetődik fel benne, hogy vele van a baj. Hiába írjuk le ezt neki akár normális hangnemben.. Semennyire nem érinti meg, csak röhög rajtunk, valószínűleg..

2024. márc. 17. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!