El tudtok olyat képzelni, hogy valaki úgy élt le egy egész életet, hogy nem szerette őt senki?
Milyen gyakori lehet ez? Tehát hogy egy 70-80 éves néni/bácsi úgy hal meg, hogy senki se szerette, senkitől se kapott soha szeretetet. Ez milyen szomorú lehet... Szokott lenni a macskás néni, mint sztereotípia, de annak legalább ott vannak a macskái. Én olyanra gondolok, akire szó szerint a kutya se nézett rá soha.
Szerintem az élet tanítása, hogy először szeretetet kell adnod ahhoz, hogy szeretetet kapj. Így működik a körforgás. Én szeretnék megtanulni szeretni. Nem akarom elhinni, hogy nincs bennem szeretet, hogy tök üres vagyok.. Nem akartam nagyon ide keverni a vallást, de én nagyon remélem, hogyha van Túlvilág, akkor a szeretteinkkkel és barátainkkal ott is együtt leszünk. Máskülönben nagyon igazságtalan lenne az egész..
Az, hogy valakit egész életében soha, időszakosan se szeressen senki, elég nehéz elképzelni, de létezhet, persze.
Az már gyakoribb, és sajnos ilyet saját családomból is tudok, hogy valaki az összes szerettét elmarja maga mellől, és végül egyedül marad.
Sokan nem értik még idős korukban sem, hogy a szeretet az nem egy olyan dolog, ami alanyi jogon jár akkor is, ha közben semmit nem adnak bele.
Olyat nem akit soha senki nem szeretett. Senki nem él magányosan egy dzsungelben, mindig van egy rokon, egy óvónéni vagy dadus, vagy a könyvtárban a ruhatárosnéni, később a kollégák vagy szomszédok vagy bárki aki szeretettel beszélget(ne), bánna veled.
Inkább azt tapasztaltam, hogy az emberek bizonyos emberek szeretetére, elismerésére vágynak, és mivel azt nem kapják meg, visszavonulót fújnak és "bárki" nem kell.
Nyitni kell az emberek felé, lehetőleg odafigyelve a másikra, ez az első lépés.
Pár éve volt egy rossz időszakom, amit azzal “orvosoltam”, hogy nagyjából 2.5 évig elzárkóztam a családom, barátaim, kollégáim elöl. Okkal és tudatosan döntöttem így, mégis borzasztó érzés volt, amikor egy idő után ráeszméltem, hogy a magánynál nincs szomorúbb dolog. Szerencsére még időben észleltem, így részben sikerült visszaépítenem a társas kapcsolataimat, de rosszabbul is járhattam volna.
Nyiss az emberek felé, empatikusan, figyelmesen... olyan nincs, hogy eredendően taszítjuk az embereket.
szerintem egyre több ilyen ember van.
És ahogy látom egyre többen fognak egyedül megöregedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!