Mivégre küszködünk és harcolunk itt a Földön ? Ha meghalunk, úgyis elveszítünk MINDENT, a szeretteinket, barátainkat, a munkánkat, a karriert, amibe az egész életünket beleöltük.
Én erre olyan tanácsot kaptam, hogy legyen gyerekem, és akkor majd hagyok itt vmit magam után.
Még gondolkozok rajta...
Ha tényleg így érezném meg is ölném magam.
Minek húzni halasztani ha ugyanaz lesz a vége?Jobbra semmi nem fog változni inkább gyors megölném magam ilyen életszemlélettel.
Nem csak a grandiózus dolgok maradnak hátra, minden apró tettnek és szónak hatása van a világra és a többi emberre. Ha felnevelsz egy gyereket, akkor már azzal elég jelentős dolog marad utánad, de még ennél sokkal kisebb dolgokra is lehet gondolni. A világ apróságok végtelen hálózatából áll. Értelme pedig jellemzően akkor van a dolgoknak, ha élvezed őket miközben csinálod. Harácsolni tényleg értelmetlen, főleg életünk végén, de egy egészséges mértékű vagyont igenis lehet élvezni az életünk során. Ugyanúgy lehet élvezni a karrieredet, az emberi kapcsolataidat, élményeket.
Nem akarok átmenni nyálas demagógiába, mert megértem a problémádat. Én is nagyon sokat gondolkozom a témán, alapvetően eléggé melankolikus személyiség vagyok és hajlamos az enyhe depresszióra. Ennek ellenére általában tudom értékelni a létezésemet és gyönyörködni a világban, ami önmagában tud értelmet adni nekem.
Kérdező, erre mondják, hogy legyen akaratod szerint. Jóból mondom, nem cseszegetésből. Te eldöntötted magadnak (egyelőre), hogy értelmetlen.
Ha nem vizsgálod a dolgok értelmét, és ha értelmetlennek akarod látni, akkor számodra az értelmetlen. Amíg így látod. Legyen így neked, ha ezt szeretnéd látni.
Ha másra vágysz, akkor ott a lehetőség megvizsgálni az élet nagy kérdéseit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!