Mivégre küszködünk és harcolunk itt a Földön ? Ha meghalunk, úgyis elveszítünk MINDENT, a szeretteinket, barátainkat, a munkánkat, a karriert, amibe az egész életünket beleöltük.
Pedig van értelme az emberi létnek, és mindenki az szerint kapja jutalmát, ahogy a földön élt!!
Nagyon-nagyon sajnálok mindenkit aki nem hisz Istenben 😔 gondoljuk el, hogy fogunk megállni a Földet és Mindent teremtő Isten előtt az utolsó napon?! Mi porszem emberek..
De természetesen mindenki maga dönt az élete felől..
#46-os voltam
Közhely: ,,Jóból is megárt a sok." Tehát egy ideig nagyon sokan emlékezni fognak rád, az utódaid lehet az általad megkeresett pénznek köszönhetően jutnak majd be az álom egyetemükre. Vagy pl. hagysz egy levelet, amit megtalál majd valaki, aki szomorú, lehet felvidítja és erőt adsz neki. Egy általad adott 200-as egy hajléktalannak, amiből ő vett egy kiflit és boldoggá tetted a napját.
Aztán igen, pár generáció után el fogsz tűnni teljesen. Ez az élet rendje. Ahogy te fogod fel, kevés jó, sok semmi! Élvezd az életet, amíg van. Ne azon bánkódj, hogy mi lesz, ha majd meghalsz! Mert az is lehet, hogy a lelked új testbe fog születni. Sosem tudhatod.. De tényleg felesleges ezt így felfognod, hogy nincs semmi értelme! Mert TE vagy az értelme, hogy egy ideig is, de élsz, jól érzed magad, küzdsz az álmaidért és örülsz, hogy elérted őket. Apróbb örömök és mégis milyen jók!
Attól még, hogy nem ország-világ dicsőít/ emlékszik rád, attól még nem vagy kevésbé értékes, mert ismétlem, nem tudhatod, hogy kinek hogyan segítettél/ könnyítetted meg az életét/ dobtad fel a napját/ okoztál örömöt. Mert akármennyire hihetetlen is, de sok ilyen ember van körülötted, mégha nem is közlik ezt veled.
Éld az életedet és szrd le, hogy mi lesz, ha már nem lesz! Oly mindegy! Úgyis úgy lesz, ahogy lesz!
"Sajnos hajszoljuk azt a rohad pénzt, és elszalad velünk az élet."
Akkor nem, ha olyan munkát végzünk, amit szeretünk csinálni, és értelmesnek, a környezetünket és bennünket is építő jellegűnek tartjuk.
Ezért szerintem ez a legfontosabb törekvése egyike.
Ha szeretei is valaki a munkáját, és egyben a hobbija is, az örömteli.
Valjuk be, hogy kevés ilyen van.
Inkább azok vannak többségben, akik valamilyen hivatást csinálnak. Pl: Rendőr, Orvos, Tűzoltó, Mentős, de ezekbe is bele lehet fásulni, akár mennyire is szertei csinálni.
Igen, számomra az élvezhető munka feltétele, hogy ne legyen túl monoton, magad dönthess az elvégzett munka mennyiségéről, és arról is, hogy mivel akarsz foglalkozni.
Ezért is vagyok a vállalkozás híve, mert lehet, hogy kiszámíthatatlanabb (bár ezt már nem mondanám az utóbbi egy évre), de biztosítja ezt a mozgásteret, ami viszont a lelki egészséghez alapvetően fontos.
"Akkor te a szerencsésebbek közé tartozól."
Nem, kurvára megküzdöttem érte, körültekintően választottam (interneten is végezhető), és fejlődöm minden egyes nap.
Az, hogy a két végén égeted a gyertyát, nem a siker, hanem a saját igényeid és életmódod kialakításának kérdése. Vagyis szimpla tudatosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!