Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mivégre küszködünk és harcolun...

Mivégre küszködünk és harcolunk itt a Földön ? Ha meghalunk, úgyis elveszítünk MINDENT, a szeretteinket, barátainkat, a munkánkat, a karriert, amibe az egész életünket beleöltük.

Figyelt kérdés
Az évek alatt felhalmozott vagyon, vagy a saját erőből megteremtett lakás- ezek mind tovaszállnak a halál után és utána a nagy büdös SEMMI marad ! Van értelme ennek ? 70-80 év létezés kontra több millió-milliárd-végtelen évnyi nemlétezés. Akkor meg nem mindegy, mi mindent szerzünk, érünk el ? Semmi tétje nincs semminek se, hisz ha meghalunk, cső és minden elveszik. Igaz lesznek emberek akik hagynak valamit az utókornak, pl híres tudósok, vagy művészek, de az emberek 99%-a nyomtalanul eltűnik, mint szürke szamár a ködben.

2021. jan. 28. 23:35
1 2 3 4 5 6
 11/58 A kérdező kommentje:

Olyasvalamiért küzdünk 70-80 évig, amit lehet elérünk, de annak gyümölcsét a Kaszás eljövetele után úgyse érezhetjük, tapasztalhatjuk mást.

De legalább a szenvedéstől megszabadul az, akinek teher az élet.

2021. jan. 28. 23:59
 12/58 A kérdező kommentje:
És érdekes mód a sikeres, gazdag, boldog embereknek lesz az igazi veszteség a Halál, és a szenvedő, sikertelen, magányos emberek lesznek a legnagyobb nyertesei annak.
2021. jan. 29. 00:01
 13/58 A kérdező kommentje:
A Kaszást majd meghívom egy pezsgőre és koccintok vele :)
2021. jan. 29. 00:04
 14/58 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ritka, aki 70 éves korára találja meg az igaz szerelmet, veszi meg élete első luxusvilláját vagy éri el a tökéletes önmagvallósítást a karrierjében. Ezeket jellemzően sokkal hamarabb szokták elérni emberek, ha elérik őket, így bőven van idejük élvezni őket. Az odavezető útnak se kell feltétlen szenvedésnek lenni egyik esetben sem. De számtalan más apróság (vagy közel se annyira apróság) van az életünk során amit bármikor, bárki tud élvezni. Van akit boldogsággal tölt el, ha másoknak segíthet mondjuk.
2021. jan. 29. 00:05
 15/58 anonim ***** válasza:
81%
Van baj houston
2021. jan. 29. 00:06
 16/58 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
93%

Nem tudom, haver. Én szeretem a zenét, az életem része volt mindig. Eljutottam odáig egészen fiatalon, hogy játszhatok másoknak is zenét, és ezt élvezni szeretném életem végéig (vagy legalábbis amíg bele nem unok). Az, hogy mi lesz, ha majd meghalok... Kollégám idézve: "G*cit érdekli."

Elég sötét szemléletmódra vall, ha azzal foglalkozol, mit NEM fogsz tudni élvezni a halálod után, holott előtted egy egész élet, hogy élvezd.

2021. jan. 29. 00:06
 17/58 A kérdező kommentje:
Sokkal több Nemlétezés van, mint Létezés. És bár nem vagyok boldog, nincsenek barátaim, és nincs sok sikerem az életben, nem csüggedek, hisz ez úgyis csak egy nagyon rövidke szakasz a Nemlétezéshez, a Semmihez képest.
2021. jan. 29. 00:08
 18/58 anonim ***** válasza:
90%

Fura, hogy sok embert az anyagi javak idegesítik. Bár ez érthető egy ilyen materialista világban, de nekem nem ez jutna először az eszembe, ami úgy "hiányozna". Nekem jobban hiányozna a mostani személyiségem, életszemléletem, gondolataim, a kapcsolataim, az emberek akik fontosak a számomra. És mivel számomra ezek a dolgok a fontosak, ezért nem is jut eszembe az hogy mi értelme az életnek, ha egyszer úgyis meghalunk, mert szeretem az életem és próbálom élvezni minden pillanatát. Próbálok egy teljes életet kialakítani és úgy leélni azt pár évet amit itt tölthetek, hogy boldogan hagyjam itt ezt a helyet, és abban a tudatban, hogy valami maradt a személyemből itt, akár átadott tudás, egy emlék vagy bármi ami én voltam.

Az elmúlás szomorú, de ez az élet rendje, el kell fogadni és egy olyan életet alakítani, amit elégedetten hagyunk majd magunk után.

19/L

2021. jan. 29. 00:08
 19/58 A kérdező kommentje:
Bizony a boldog és sikeres emberek élete sem tart örökké...
2021. jan. 29. 00:09
 20/58 anonim ***** válasza:
20%
Tehetnéd rövidebbé is
2021. jan. 29. 00:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!