Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire élénk bennetek a...

Mennyire élénk bennetek a gyerekkor iránt érzett nosztalgia? Esetleg hiányzik belőletek ez az érzés?

Figyelt kérdés

Mostanság egyre több helyen látom social medián meg hallom nagyon sok embertől hogy a gyerekkor milyen gondtalan, felhőtlen meg egyszerű volt, nem volt ennyi betegség, ennyi mérgező anyag, nem kellett ennyit félni, stb. ehhez képest a mai világ mennyire borzalmas. Én 24 éves nő vagyok, tehát fiatal felnőtt, gyerekkoromban már használtam internetet, de még a web 2.0 előtti időszakban, szóval nem mondanám hogy az analóg világban szocializálódtam.

Mindenféle embertől hallom ezt a nosztalgikus hangnemet, olyanoktól is akik 50 felettiek, meg velem egyidősektől is. Engem inkább valami nyugtalanítóval töltenek el ezek a "nosztalgikus" tartalmak, érzek valami melankóliát és félelmet, de örülök valahol hogy vége van. Eszembe jut ilyenkor, milyen traumatikus események történtek velem ebben az időszakban, hogyan bántalmaztak, mennyi fájdalmat és disstresszt kellett átélnem, ráadásul amire gyerekkorom óta vágyok kezdem beteljesíteni. Nincs az az érzésem, hogy "bezzeg gyerekként orvos és tűzoltó akartam lenni meg nagy házat akartam kiscicával, most meg egy rament se tudok kifizetni", helyette ami reális és fontos volt nekem ahhoz ragaszkodok, ragaszkodtam és megvalósítottam vagy folyamatban van.

Mondhatnánk azt, hogy velem borzalmas dolgok történtek tehát nem érzek nosztalgiát, de nagyon sokan ezen ismerőseim közül hasonlókat éltek át és tudatában is vannak, tehát nem szépítik meg, nem disszociálnak ezzel kapcsolatban.

Ti hogy élitek meg ezt a gyerekkori nosztalgiát ha megélitek egyáltalán? Van köztetek olyan, aki lényegében jobban szeret felnőtt lenni?

https://www.youtube.com/watch?v=mU4Hn7dc1KA

2024. febr. 26. 02:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

10, úristen, az első olyan nyaram, mikor az egyetem melletti full time melóból csak a full time meló maradt meg... Nem értettem, hogy mit sírnak a munkatársaim, hogy leterheltek napi nyolc óra munkától. Én a legjobbb életem éltem azon a nyáron, túráztam, horgásztam, úsztam a Dunában, haverokkal kocsmáztam, és erre volt időm akár munka után is hétköznap. Nagyon fájt, mikor vissza kellett menni ősszel egyetemre és újra beadandókkal meg ZH-ra tanulással töltöttem a szabadidőm.

Én se szeretnék gyereket, de még párkapcsolatot se, egyszerűen köszönöm, nem akarok egy másik embert az életteremben. Kb. 16 éves voltam, mikor leesett, hogy amúgy nem kötelező gyereket szülnöm. Addig azon stresszeltem, hogy egyetemre akarok menni, most előtte, utána, közben szüljem le a minimum kettőt? Elképesztő megkönnyebbülés volt, hogy rájöttem, hogy nem kell.

2024. febr. 26. 18:38
 12/12 Metionin ***** válasza:
100%
11. Haha, nálam is ez volt, szorgalmi időszakban végig tanulás mellett toltam a melót, szünetekben meg csak a meló volt, az maga volt a megkönnyebbülés, pedig éjszaka dolgoztam :D
2024. febr. 26. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!