Egy átlagos ember meddig tud visszaemlékezni gyerekkorában?
Inkább hamis emlék a videó miatt. Már úgy értem, biztos korábban is láttad a videót, inkább azokra a korábbi alkalmakra emlékszel, aztán az agyad ezt valahogy átkódolja.
Nekem a legkorábbi emlékem másfél éves koromból van, de csak azért emlékszem rá annyira tisztán, mert készült egy fénykép egy kirándulásról, aztán a képet kinagyíttatták szüleim és felrakták a falra, vagyis azóta mindig szem előtt van, így egészen akkortól mindig emlékeztetve vagyok arra a napra. (És tényleg emlékszem rá, pár éve volt egy vitám apámmal a kiránduláson használt termosz színéről, ami nem látszik ezen a képen, ezért előszedtük a többi fényképet, és nekem volt igazam.)
Igazatok lehet.
A születésem mondjuk tényleg lehet ilyen hamis de a többi megvan bennem főleg pár amit videó nélkül is elő tudok idézni :D.
Általában 2-3 év. Azalatt csak nagyon homályos, inkább inger jellegű emlékek vannak. Például én emlékszem a függöny színére és a rajta beszűrődő napsugarakra. Meg arra, ahogy körülvett a a fehérség egyszer (mikor erről beszéltem otthon, anya mesélte, hogy 1 évesen tesóm elvitt szánkózni és belenyomott hanyatt a hóba én meg állítólag nagyon élveztem, ahogy hullik rám mindenhonnan).
A többi már inkább csak az, amit utólag meséltek rólam, nem a saját emlékeim.
Ennél konkrétabb emlékeim (pl ahogy rajzolok vagy félek konkrét dolgoktól) 3 éve korom körülről vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!