Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sorkatonaságot megélt emberek,...

Sorkatonaságot megélt emberek, szerintetek szükség volt, illetve lenne sorkatonaságra, kell(ene) az a fiúknak?

Figyelt kérdés
Értelemszerűen, akik nem élték meg / át belemagyarázhatnak bármit, de az csupán fantázia, esetenként egyfajta hárítás lenne. Ebből adódóan, azok véleményére lennék kíváncsi, akiknek van tapasztalati állásfoglalása.

2024. febr. 8. 11:32
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
13%

Csak egy gondolat.

Háborúk mindig abból lesznek, amikor hagyják elszaporodni odafenn az ilyen "majd a katonaság jól gatyába rázza a maifiatalságot" lelkületű, "könyvet se látott még, nemhogy internetet" típusú lényeket. Amelyik nemzedék nem képes az első megnyilvánulás után helyére vágni a fentebbieket, az meg is szokta nézni önmaga földbe darálást.

(Amúgy nem feltétlen lenne ördögtől való, ha a békésebb gondolkodású emberek is megtanulnák megvédeni magukat, meg amit egy katonának tudni való, na de a saját szándékukból, saját szervezésükben, saját tempójukban, sajátjaik között, saját érdekükből, nem pedig azért, mert valami kétbites hőzöngő idióták szeretnék végre kiélvezni ide-oda teszem jogfosztott társadalmakon, fiatalabbakon, gyengébbeken a hatalmi perverziójukat.)

2024. febr. 9. 00:58
 32/44 anonim ***** válasza:
83%

"Háborúk mindig abból lesznek, amikor hagyják elszaporodni odafenn az ilyen "majd a katonaság jól gatyába rázza a maifiatalságot" lelkületű, "könyvet se látott még, nemhogy internetet" típusú lényeket. "

Én pedig pont azt látom, hogy mindig akkor lesznek, amikor már elég rég volt az előző ahhoz, hogy az öregek elmeséljék a szörnyűségeit, és a jelenlegi fiatalok elhiszik, hogy van egy háborúban jó és rossz, és van dicsőség abban, hogy leöldösünk a másik oldalon ugyanolyan szerencsétlen, családjától elrángatott embereket, mint mi magunk vagyunk.

Lásd most is. Nagypám megélte. Apám még tart tőle, én is, miután másik nagyanyám is sokat mesélt.

Az utánunk levő generáció már azt hiszi, hogy jó buli, meg "hábi van".

Mintha valami puhatestű gamer rendezvény lenne.

Na én pont azt látom, hogy ilyenkor jönnek a háborúk, amikor olyan generációk nőnek fel, akik közelében még nem robbant fel egy gránát, nem sütöttek egy súlyosabb fegyvert, és belevihetők, mert azt hiszik, milyen buli.

2024. febr. 9. 09:08
 33/44 anonim ***** válasza:
48%

"Az utánunk levő generáció már azt hiszi, hogy jó buli, meg "hábi van. Mintha valami puhatestű gamer rendezvény lenne."

Maximum a degenerált, beteg emberek hiszik azt, hogy a háború jó buli, én biztos nem..

2024. febr. 9. 11:19
 34/44 anonim ***** válasza:
78%

33 nem akartam ilye sarkosan fogalmazni, de lényegében igen. És nagyon sok degenerált, beteg ember van.

Persze szerintem mindegyik addik akar háborózni, meg menni oroszt/ukránt ölni, amíg mást kell küldeni meg oltogatni.

2024. febr. 9. 11:26
 35/44 Senior Séf ***** válasza:
36%
Teljesen szükségtelennek gondoltam azt a másfél évet, de ma már másképp látom. Az egyén fejlődését nem csak a jó és élvezetes történések irányítják. Sőt. Miután az emberi agy a túlélésre van kihegyezve, sokkal többet tanul a negatív eredménnyel végződő történésekből. Éppen azért, hogy ne ismétlődjön meg, ami rosszon már átment. Ez a másfél év tehát sokkal mélyebb nyomot hagyott bennem, mint 5x ennyi pozitív élmény. És mennyivel jobban tudtam értékelni az ezután következő pozitív élményeket! A fény csak a sötétben látszik! A seregben nem nézik jó szemmel, sőt egyenesen eltiporják az egyéniségeket, de az embernek sem tesz jót, ha 18 évesen kiforrott egyéniséggel rendelkezik. Egy 18 éves fiatal kérlelhetetlen magabiztossággal tud mindenkinél jobban mindent. Akár igaz, akár nem. Szóval nagyon is helyénvalónak látom, ha ennyi idős korában kicsit le van törve a szarva.
2024. febr. 9. 17:14
 36/44 anonim válasza:
38%
A legutóbbi rendszernek, talán 6 hónap, na annak semmi értelme nem volt. Engem még behivtak orvosira, mentem is volna, de akkor törölték el. Unokatesom volt, fél év alatt 2x volt fegyver a kezében, azon túl ahány srác amennyi helyről jött, de hozott mindenki pálinkát, aki még nem volt csatak részeg annyi idősen, na az az lett és mindenki verte este a f*szát :D ők védik meg az országot? Kanos (amivel semmi gond) és beivott szinte tinédzserek?
2024. febr. 10. 03:55
 37/44 anonim ***** válasza:
12%

1987-ben szolgáltam 18 hónapot egy első lépcsős légvédelmi alakulatnál.

Szerintem nem volna butaság egy három-négy hónapnál semmi szín alatt nem hosszabb, hazajárós, kifejezetten csak katonai ismereteket adó szolgálat.

Ideológia, politika szolgálata, úri szeszély, szadizmus, öncélú sanyargatás, megalázás, közhasznú rabszolgasors nélkül! CSAK védelemre, ellentámadásra kihegyezett KATONAI ismeretek!

2024. febr. 10. 09:57
 38/44 anonim ***** válasza:
34%
Voltam katona, a válaszom határozottan NEM! Nem volt rá szükség és most sem kellene. Mire volt jó? Elvettek 2 évet a fiatalságunkból, mindenki elkezdett inni és láncdohányos lett. Ennyi... aki szerint ez jó volt és most is ez kéne, arra nem tudok mit mondani. Nem ettől lettünk férfiak... Ma még annyi értelme se lenne, mint anno. Másfelől pedig... akik szerint a fiatal fiúkból ezzel lehetne férfit csinálni, az a fiatal lányokból hogy csinálna háziasszonyt? Miért csak a fiúkat csesztetik ezzel állandóan?
2024. febr. 10. 11:01
 39/44 anonim ***** válasza:
30%
Utolsó vagyok: Még lopni is megtanítottak, de több tényleg nem jut eszembe... ivás, cigi, lopás, ennyi volt az "értelme"
2024. febr. 10. 11:02
 40/44 anonim ***** válasza:
43%
Utolsó, ha otthon maradtál volna, ugyanúgy elkezdesz cigizni,meg piálni.
2024. febr. 11. 07:48
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!