Más is depressziós a lakásárak miatt?
2015-ben behozták a CSOK-ot és azóta gyakorlatilag lehetetlen lakáshoz jutni örökség vagy családi háttér nélkül.
Ez már a tizedik év azóta. 10 éve mindig kitalálnak valami sz@rt, amivel még feljebb és még feljebb pumpálják az árakat.
2015-ben még pályakezdő voltam. Mostanra egy 30 feletti felnőtt ember lettem. Gyűjtögettem, előre terveztem, dolgoztam, másodállást vállaltam... és távolabb vagyok a saját lakástól, mint valaha.
Egyszerűen bele vagyok betegedve.
Lassú kínokkal tudnám megölni azokat, akik miatt ilyen lett a lakáspiac.
Persze csak akkor nem adtak egy ház árát érő ingyenpénzt, 10 éve 10 millió Ftért konkrétan házat tudtál venni vidéken.
Van, akinek meg volt, vett még egyet.
Na, ezek most jól elvannak, nekik nem kell hitelt se fizetni, sőt, drágán kiadják neked, annyiért, amennyit nem szégyeklnek.
Ez olyan, mintha az állam adna pénzt valakinek vállalkozásra, ilyen egy piaci világban abszurd.
Sehol nem ad az állam arra pénzt senkinek, hogy dőljön neki onnan a pénz.
Máshol meg kell dolgozni ezért, nem másokat kihasználni.
32-es!
10 éve én vettem házat, (mindenféle támogatás nélkül)egy teljesen felújítandót 7 millióért. Normális, lakható házat 18millió körül lehetett venni. Nekem is van kiadva lakásom, nem annyit kérek amennyit nem szégyellek, van egy ár, amennyiért megéri kiadni.
Mert vannak idióták, akik az egész fizetésüket odaadják a lakhatásért, persze, hogy megéri, mert nem korlátoz senki, más országokban, ahol azért emberként kezelik a lakásbérlőket, ott az állam azért korlátozza a kiadókat.
Nálunk féktelenül kizsákmányolhatóak az emberek.
34-es!
Nem így van, de nem értem, hogy ha ekkora üzlet a lakáskiadás, akkor miért nem veszel te is és adod ki? Egyébként sehol nem korlátozzák a lakáskiadást.
35. Gondolom azért nem vesz, mert mint az eredeti kérdés is irta, nagyon magasak lettek az árak plusz még a hitelezésre is magas lenne a kamat. Pár éve volt óriási buli, amikor a kormány elkezdte az emberekhez dobálni az ingyen pénzt, alacsonyak voltak a kamatok és pár évig viszonylag elfogadhatóak az árak. Lehet kövezni, nekünk is már 4 lakásunk van, egyben lakunk, három ki van adva. Ma már nem tudnánk ezt végigvinni, meg most nem is akkora buli újabb lakásokat venni, ez viszont a folyamatos bérleti díj emelkedésekkel annyit termel, hogy bőven el lehet belőle lenni (két lakásunk hitelmentes, a másik kettő meg bőven kitermeli a havi törlesztőt).
Az egész helyzetet vastagon meg lehet köszönni a kormánynak.
Pontosan, te legalább őszintén leírod.
37-es!
Tudom, hogy azért nem vesz, mert magasak az árak, de azt írta, hogy persze, hogy megéri lakást kiadni, nem korlátoz senki, annyit kér a tulajdonos amennyit akar. Ebben az esetben csak megérné hitelt felvenni. Nem ? (irónia)
5-10-15 éve is általánosságban ilyen nyavajgás ment az ingatlan árakkal kapcsolatban, amikor 2010-ben építkeztem, maga az értékbecslő kérdezte, hogy hogyan tud egy fiatal ilyen családi házat felépíteni.
Nekem is 5 lakóingatlanom van, ebből egy felújítás alatt, tehát egyelőre csak viszi a pénzt, egyben lakunk, kettő ki van adva, egyben INGYEN lakik egy rászoruló ismerősünk 4 éve. Semmilyen állami támogatást nem kaptam, valahogy mindig lecsúsztam mindegyikről, kor, gyerek, meg ilyesmik miatt, hitelem volt, már az sincs. Korábban írták, hogy cigaretta, energiaital elhagyásával úgysem lehet ingatlant venni. Én nem fogyasztottam ezeket, félretettem, pár százezerért telket vettem, később felment az ára, eladtam, lakást vettem, sok munkával felújítottam, eladtam, stb. Így lett ez ami van, kb 20 éves koromtól 40-ig. Nem csak úgy kell elképzelni az ingatlanhoz jutást, hogy besétálsz az értékesítőhöz , odaadod a 70 milliót, aztán másnap már az új lakásban fekszel a kanapén. Aki ezt várja, annak jelentősen csökkennek az esélyei.
Nem tudsz mit tenni, ha nincs rá pénzed kár depressziósnak lenni.
Azt meg megmondták hogy csekély az esély az ingatlanok árcsökkenésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!