Más is depressziós a lakásárak miatt?
2015-ben behozták a CSOK-ot és azóta gyakorlatilag lehetetlen lakáshoz jutni örökség vagy családi háttér nélkül.
Ez már a tizedik év azóta. 10 éve mindig kitalálnak valami sz@rt, amivel még feljebb és még feljebb pumpálják az árakat.
2015-ben még pályakezdő voltam. Mostanra egy 30 feletti felnőtt ember lettem. Gyűjtögettem, előre terveztem, dolgoztam, másodállást vállaltam... és távolabb vagyok a saját lakástól, mint valaha.
Egyszerűen bele vagyok betegedve.
Lassú kínokkal tudnám megölni azokat, akik miatt ilyen lett a lakáspiac.
Már, ha mindenhez értesz, aki nem villanyszerelő, kőműves, stb annak meg kell fizetnie a felújítást.
És elég drága a szakember megfizetése, sokszor nem éri meg, mert bivalybasznádon nem tudod eladni jó áron így nem éri meg bajlódni vele.
Ami jó helyen van, ott még a telekár is baromi sok.
Na ezt kellene például kapás kapásból betiltani. A lakhatás, mint befektetés jelenségét. Akinek sok pénze van, az fektessen kötvénybe, részvénybe, aranyba, akármibe - de ne az alapvető életfeltételekbe. Mint ahogy nem vehetsz vízvezetéket csak úgy, hogy aztán tőled függjenek az emberek a vízellátás terén!
Tiltani kéne a külföldiek lakásvásárlásait is. Nyilván egy átlag magyar nem tud versenyezni velük.
Építhetnének új lakásokat és csinalhatnának önkormányzati bérlakás programból még többet. Sokkal többet.
És persze vonják már ki az összes ilyen "támogatásnak" hívott mocsok intézkedést, amivel felverték az árakat!
De neeeem... pont az ellenkezőjét csináljak. Ilyen egy mocskos szemét rohadt féreg kormányt. Én már az ördögre is leszavaznék inkább, csak ne ezek a mocskos patkányok legyenek.
Amúgy elnézést, sajnos nem vagyok egyszemélyben építész, gázos, vizes, villanyos, burkoló meg mittudomén még mi.
Sokszor azt kívánom, bár 5 évvel hamarabb születtem volna. Akkor még tudtam volna 2015 előtt venni egy lakást mondjuk 5-6 millió forintért.
Nem úgy mint most, hogy már egy miskolci lepusztult romhalmaz is 20 milliónál kezdődik...
Az együttérző kommenteket köszönöm!
A lakásbiznisz az egyetlen, amiből bármilyen hülye valaki, akkor is megél.
És foglalkozni se kell vele annyit, mint más vállalkozással.
22es teljesen igazad van. Én még az a "szerencsés" generáció vagyok, aki évekkel ezelőtt tudott lakást venni, amúgy a mai árak mellett már a beugrót se tudnám kifizetni, a lakásom ára azóta 2.5-3x...
A kormány csak a propagandát tolja, dübörög az építőipar, mennyi lakást / lakóparkot építenek évek óta, amiből minden el van adva.. Csak épp azt nem teszik hozzá, hogy ezeket magánválallkozók építik, akik tojnak rá, hogy neked milyen a helyzeted, neki a profitrealizálás a lényeg és amíg talál vevőt egyre magasabb áron, addig emelni is fogja az árat. És hogyan talál ? Úgy, hogy ezek a szép új lakások, befektetési jelleggel gazdag magyarok kezében vannak, vagy külföldi veszi meg, számára potom pénzért. A mi házunkban is egy kézben pl 3-4 lakás van, nagyon sok a befektetési jellegű vásárlás... Ami pedig az albi díjakat illeti, mennek szépen fel, amit már magyar ember nem tud kifizetni, mi lett ennek is a vége... a házunkban is már a fele lassan külföldi, akiknek ez nem pénz... te meg old meg ahogy akarod, a piac diktál... ez a budapesti helyzet.
#22: Nincs teljesen igazad. Azt nehogy már te szabd meg, hogy egy kisbefektető mibe tegye a pénzét...
A hibás gazdaságpolitika már más kérdés. De az meg kicsit komplikáltabb annál már, hogy kiezetjük a csokot, meg építünk bérlakást. Még ha 10 évvel ezelőtt (legkésőbb) tényleg ezt kellett volna csinálni. Ma már ez így ebben a formában megvalósíthatatlan. Pláne egy populista kormány által. Márpedig mindenáron hatalmon akarnak maradni, így a lakhatási kérdésben érdemi változásra nem lehet számítani. Meddig is? Mit mondott a potrohos utoljára, meddig akar hatalmon maradni? Addig maradni is fog.
De igen, meg kell szabni. Az államnál van a hatalom. Ők tudnak intézkedni, és tudomásom szerint nekik a lakosságot kellene szolgálni. Amelyiknek a többsége egyszerű dolgozó ember, nem befektető.
Majd akkor lehessen lakásba fektetni, ha már mindenkinek van lakhatása, ha stabilan elérhető mindenki számára a saját tulajdonú lakás vásárlása. Addig takarodjon más befektetési területre. Ne éljenek vissza mások kiszolgáltatott helyzetével.
Mocskos patkányok...
#26: Aham, tehát ami neked kell, ott hátrányba hozod önkényesen azokat, akik okosabbak, mint te.
Kisbefektetőkről beszélünk, azokról, akiknek van pár 10milliójuk pluszbnan, mert mondjuk hőbörgés helyett tettek azért, hogy legyen nekik...
Ennyi erővel a kávéd, cigid, energiaitalod árát pedig minimalizáljuk, hogy ne is legyen esélyed megekresni egy lakás árát, akkor sem, ha akarnád. Röhej tényleg
Miről beszélsz, te homokos??? Okosabbak, mint én? Mivel okosabbak? Hogy jobb helyre születtek? Hogy örököltek? Könnyű úgy lakást venni, ha örökölsz mondjuk 20 millió Ft értékű ingatlant.
Hőbörgés helyet tettek valamit??? De beverném a pofádat! A fizetésem a statisztikai átlag felett van, és másodállásom is van!
Vagy mégis miről tehetek én, te varjú!?!? Talán én hoztam be a CSOK-ot, meg a babavárót, meg a többi sz#rt, amitől elszálltak az árak????
2015ben még 7 millióért ment az a lakás, amit ma már 20-ért hirdetnek. A boltban 5 ezért megvettem azt, ami ma már 15-20 ezer forint.
Nem cigizek. Nem iszok energiaitalt. Nem piálok. Nincs iPhone-om.
Dögölj meg te patkány!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!