Mi lehet a legfőbb kiváltó oka, hogy rengeteg fiatal depressziós?
Szülők pl válás,bántalmazás,kiközösítés,Iskolai bántalmazás,Erőszak
Igazából elég sokminden lehet az ok.De van hogy ok se kell(tapasztalat)
meg nem értettség, elfogadás és elismerés hiánya, önismeret és a saját út hiánya
társadalmi igazságtalanságok és változatlanságok, az értelmes jövő hiánya
leterheltség, elszigeteltség, kilátástalanság, tehetetlenség, kiégettség
és még tudnám sorolni..
Nincs kilátás.
Nem lehet megélni.
Erőltetnék mindenkire a konzervatív, családos ideológiát.
"Covid miatt a lockdown alaposan tönkrevágott mindent,"
te meg miről beszélsz? én imádtam a lockdown minden percét, nem kellett a sok hülyegyereket elviselnem
Én a felmérések eredményéről beszéltem. Az hogy sokaknak bejött a lockdownból ez meg az, az a nagyobb képet nem módosítja. Összességében a többség rosszabbúl jött ki belőle. Az lehet hogy neked vagy nekem jobban bejött pl, de mi csak 1-1 ember vagyunk. És konkrétan fiatalokat mértek fel ilyen kérdésekkel pontozásokkal, többet ártott a többségnek mint használt. Egyébként én is láttam ilyen írásokat és hallottam ilyen szövegeket, aminek az volt a lényege hogy gyakorlatilag "lejött az életről". Tehát hogy ráérzett hogy nem is feltétlen kell a többiek között lenni, meg társasági életet élni, mert el van már jól otthon is. Én introvertált vagyok, de ha tini és fiatal felnőtt koromban ezt kellett volna megélnem és így, hát valószínű jóval előbb váltam volna én is antiszoccá és befordultabbá. Nem véletlen mondtam hogy nem irigylem a mostani fiatalokat, akiknek ebben kell élniük.
És hát a lockdown csak egy volt a sok közül, akad most még pár tré dolog ami rombolja az életminőséget, vagy folyamatos szorongást okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!