Más is depressziós a lakásárak miatt?
2015-ben behozták a CSOK-ot és azóta gyakorlatilag lehetetlen lakáshoz jutni örökség vagy családi háttér nélkül.
Ez már a tizedik év azóta. 10 éve mindig kitalálnak valami sz@rt, amivel még feljebb és még feljebb pumpálják az árakat.
2015-ben még pályakezdő voltam. Mostanra egy 30 feletti felnőtt ember lettem. Gyűjtögettem, előre terveztem, dolgoztam, másodállást vállaltam... és távolabb vagyok a saját lakástól, mint valaha.
Egyszerűen bele vagyok betegedve.
Lassú kínokkal tudnám megölni azokat, akik miatt ilyen lett a lakáspiac.
Igen, zavar. Főleg amikor làtom, hogy ilyen influencer libák 0 èrtékes tartalommal luxus lakásokban laknak, akkora csak a fürdőszobájuk, mint nekem az egész bérelt minigarzonom.(se) Pedig nem dolgoztak meg érte úgy, mint én. Évek óta spórolok és gyűjtögetek, de még mindig nem lenne elég egy garzon önerejére sem, mondjuk 20-30 évre hitelt sem szeretnék felvenni, mert nem fix, hogy mindig tudnám fizetni annyi ideig.
Nekem örökségem sem lesz, szóval elkeserítő. Próbálom más dolgokban megtalálni a boldogsàgot és nem gondolni erre, mert felőrli az embert.
Nahát, egyesek szerint mégis ALAP a saját lakás!
Az ilyenektől megkérdezném:
"Anyukám, te mennyit kapartál össze és miből?!"
Lehet leirtak mar de a lakasarajat elsosorban az olcso hitel verte fel. Sajnos ha negativ realkamat van hulyenem is megeri hitelt felvenni igy felvertek a keresletet es az arakat, plusz ugye az allami tamogatas olaj volt a tuzre. (Magas nyomasu elbaszott gazdasag politikank volt.)
Igazabol az onerore kell egy mai fiatalnak gyujtenie es egy hitelkepes keresetre. Arrol ne is gondolkozz mai vilagban h nem veszel hitelt, mert gyakorlatilag nem is eri meg hosszu tavon nem hitelre venni. (Jo most magas a kamat de nem lesz mindig igy, valamint most csokkennek is az arak emiatt (meg ha alig erezheto is))
#18 alig van kissebség. Az árat az húzta le, hogy nagyon pici a telek, minden közmű évek óta ki van kötve, és födémtől felfelé gyakorlatilag kuka a tető. Lesz munka vele bőven, de pofás kis ház lesz remélhetőleg jövő nyárra.
Mint írtam, az árát minimum! még egyszer rá kell költenem, és párszáz munkaórát is bele kell fektetni.
Tudom jól, hogy itt a gyékén, csak a belpesti újépítésű lakás a lakás, de ezt a szarból aranygyártást ezzel a házzal, én 11.-szer játszom el ;). Most is 4 házam van kiadva, amik pont ilyen romként kerültek hozzám.
19-es!
Nekem csak a harmadik ilyen van folyamatban, de egyetértek veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!