Mennyire gyakoriak a családotokban a hasonló szóhasználat? (Káromkodások)
A barátom családja eléggé mocskosan beszél. Én egy eléggé visszafogott családban nőttem fel, nekem nagyon idegen, és elég visszataszító ahogy beszélnek.
Elég sokszor használják a következő szavakat:
G*ci, b*szdmeg, k*urva, f*szom stb. A gyakori használatot úgy értem, hogy szinte pontok és vesszők helyett használják, és eléggé bunkók is.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy más családokban mennyire gyakori, hogy a család NŐTAGJAI ilyen szavakat használnak?
Nálunk nagyon ritka. Nem mondom, hogy nincs néha egy basszus, szar, vagy hasonló szó. De mondjuk amiket említettél példának, olyanok talán el sem hangzottak soha.
Nincs bajom a káromkodással, de ilyen szinten, és mértékben baromira zavarna, az biztos. Ki is ábrándulnék rögtön.
Semennyire. Nagyon nem az én világom, aki vessző helyett is káromkodik.
Nyilván nálunk néha kicsúszik egy csúnyább szó, pl. ha valaki belerúg mezítláb az ágy szélébe :D De nem így beszélünk normális esetben.
G*ci, b*szdmeg, k*urva, f*szom
Én férfiként szinte soha nem használom ezeket a szavakat, társaságban legalábbis soha nem - ha egyedül vagyok és valami miatt nagyon-nagyon dühös vagyok, esetleg akkor.
Engem egyébként kifejezetten zavar, ha valaki ezeket használja, mert szerintem egy kulturáltsági nívót jelez, hogy valaki hogyan válogatja meg a szavait.
Pl. párválasztás szintjén nálam kizáró ok, ha egy lány így szitkozódik.
#6-os. Nem csak nőktől baj. Férfiaktól is ugyanúgy kiábrandító és visszataszító.
Csak ha egy nő használja az olyan szavakat, mint a g*ci meg a f*szom az még visszataszítóbb, mert így próbál magabiztosabbnak tűnni, ami elég visszataszító.
A barátom családja alatt az édesanyját meg a nővérét értettem. Ketten vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!