A mai magyar beszéd (hétköznapok szintjén) sokkal közönségesebb és trágárabb a rengeteg káromkodástól és szitkozódástól, mint mondjuk pár évtizede?
Figyelt kérdés
Amikor már az 5-6 éves gyerekek is nagyban "Kurv*anyád!"-oznak...?2022. jan. 27. 18:12
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
24 szavazat
1/10 anonim válasza:
Igen de ma már nem is olyan káromkodni mint 20-30 éve. Lassan itt is rájönnek hogy ez tök természetes. A hollandoknál pl már tv-ben nem sípolják ki lehet nyugodtan káromkodni.
2/10 UlfOrmson válasza:
Nem kifejetten. Elég csak elolvasni a 16-17. századi végvári levelezéseket, elég cifra káromkodásokat eresztenek meg bennük
3/10 anonim válasza:
En 40 eves vagyok, de 14 evesen is voltak osztalytarsaim akik minden masodik szava b.azd meg volt. Szerintem ugyanaz van mint regen.
4/10 anonim válasza:
Igen kb. az van mint régen, talán egyedül a politika lett sokkal trágárabb.
5/10 anonim válasza:
Nagymamám úgy tudott káromkodni, hogy az is elkárhozott, aki hallotta.
Én a nyomába se érek.
6/10 anonim válasza:
Nagypapám elég trágár ember volt. Szóval nem hiszem, hogy újkeletű.
7/10 MDaniel98 válasza:
Én nem gondolnám, ez eléggé emberfüggő volt mindig is.
8/10 anonim válasza:
Régen sokkal cifrábban káromkodtak az emberek, ma már szinte mindenki az angol stílusú 2-3 szavas (k*rva, b*szdmeg, g*ci stb.) tengelyen mozog.
9/10 anonim válasza:
Inkább úgy mondanám, hogy régen is káromkodtak a emberek, de csak akkor, ha valami indokuk volt rá. Mondjuk nagyapám a kalapáccsal ráütött az ujjára. Akkor leszidta az égről még a csillagokat is. De a közbeszédben nem használtak indokolatlanul, kötőszóként trágár kifejezéseket.
10/10 anonim válasza:
20 évvel ezelőtt is káromkodtak az alsós gyerekek és azon ment a verseny, hogy ki tud nagyobbatt mondani. Konkrétan emlékszek is ilyen szituációkra.
Amúgy meg ki milyen körökben mozog. A körülöttem lévő emberek nem igazán szoktak ok nélkül káromkodni.
26/F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!