Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én utálom az itteni fura...

Csak én utálom az itteni fura szóhasználatokat?

Figyelt kérdés
Mint a ne legyél már puhapöcs, itt picsogsz ahelyett hogy lépnél, ez micsoda hiszti mint minden mentális betegség és társai meg még a ez legyen életed legnagyobb problémája szöveg. Sok kérdésnél futottam ezekkel össze és valahogy tökre utálom, való életben szerintem még nem hallottam bárkit így beszélni mással bár lehet csak nem járok sokat közösségbe. De akkor is gyakran összefutok e szóhasználatokkal és gondoltam megkérdezem, hogy másoknak is szemet szúr az ilyen fajta válasz. Értitek mikor az ember értelmes válaszokat várna erre ilyen stílusúakat kap helyette...Persze sokszor igazuk is van de a stílus az ami valahogy nem tetszik.

2021. máj. 22. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:
91%
Engemet az az idióta "bástyó"-zás idegesít, mer nem veszik észre, hogy borzalmasan cigányos.
2021. máj. 22. 18:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én élőben is hallottam már az összes felsorolt fordulatot. Budapesti vagyok. Te melyik részén élsz az országnak? Városban vagy kisebb településen? Ezen is múlhat, hogy milyen a helyi nyelvjárás.
2021. máj. 22. 18:17
 3/5 anonim ***** válasza:
67%
Nem ismered, ennyi. Ha valami zavar, az a magyar nyelv szegenyedese es a rosszul hasznalt kifejezesek.
2021. máj. 22. 18:31
 4/5 anonim ***** válasza:
A mi környékünkön, Budapesten, napi szinten hallani ilyen és ehhez hasonló megnyilatkozásokat. Szerintem azért feltűnőbb az interneten, mert itt direktebben van a szemed előtt és nyoma marad.
2021. máj. 22. 19:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Ami engem illet, nekem már az megy az agyamra, hogy pár éve egyszer csak (szinte) mindenki elkezdte, már-már kötelezően, sőt divatszerűen használni a „rák” szót a káromkodásban. Nem tudom, ki volt az a sötét félőrült, aki ebből ekkora trendet csinált, de ennek a használata már több országban is elterjedt. Eleve a rák egy sokszor halált okozó dolog, ezért nem jó erről beszélni. A másik irritáló, ami főleg a tinik körében lett a semmiből népszerű, az a „mi van negatív, szökik a málna” szöveg. Műveletlen emberállatok, akik kínzásra és gyilkosságra való utalást tesznek hozzá a mondandójukhoz. Azért pedig, mert a gyerek ezt fiatalon megtanulja és lazán meri használni, csakis a felelőtlen szülők tehetnek róla. Röviden ennyi.
2021. jún. 5. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!