Teljes értékű embernek számít aki 30 felett a szüleivel lakik?
A társadalmi elvártások szerint nem, én nem ítéllek el. 24 éves vagyok, még a szüleimmel élek. Viszont erősen koncentrálok és dolgozok azon, hogy egyszer elmenjek és önálló életem legyen.
Inkább az a kérdés, hogy miért maradtál ott ennyi idősen, mi az ami meggátolt ebben?
Nem mindegy hogy pl válása után pár hónapra hazaköltözik vagy egy fél évet sem élt külön.
Hogy milyen szerepben van. Ő ápolja a szüleit? Egyenrangúak (fizet mindent arányosan, van magánélete stb), vagy gyerekként él otthon (pl mosnak főznek rá)
Hogy miért él otthon?
Hogy akar-e változtatni?
Stb.
Ember ugyanúgy, szavazni is tud stb.
Mivel ez egy látszatra adó es semmire sznob táradalom, ezért társadalmi szempontból nem életképes.
Teljesen mindegy, hogy nem dolgozik, nem segít be, élősködik, vagy pedig dolgozik, hazaad, besegít, a 30 felett otthon lakókat a társadalom mindkét esetben a lusta és élősködő, nrm dolgozo kategoriába sorolja. Általában külföldi példákra hivatkozva igazolva az igazukat.
Nő esetében még lehet teljes ertékű.
Férfi esetében incel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!