Érzékeny adatnak számít, ha valaki egy bizonyos kor után még a szüleivel él?
Munkahelyen ugyan miért érdekelne ez bárkit is?
Állásinterjún sem szoktak rákérdezni, de utána meg már az embert a munkája alapján ítélik meg.
"Az érzékeny adatok törvényben értelmezett fogalma tág: adatnak minősül minden olyan információ, ami az adott személyt jellemzi, rá vonatkozik, vagy vele kapcsolatba hozható. Ilyen adatok például a természetes személyazonosító adatok (név, lakóhely, születési hely és idő stb.), illetve a családi állapotra, a szakképzettségre, a vagyoni helyzetre, munkahelyre, ismerősökre, barátokra, utazásokra, vásárlásokra és a banki ügyekre, … vonatkozó adatok. Különleges szenzitív adatnak számít: szexuális élet, egészségügyi állapot, vallási/ világnézeti meggyőződés, érdekképviseleti szerv tagság, káros szenvedély, bűnügyi személyes adat, nemzeti/ etnikai hovatartozás."
Szóval ha nagyon akarjuk ráfoghatjuk hogy igen, "érzékeny adat".
Ennél sokkal érzékenyebb adat, hogy van-e autód. És ha van, akkor ráharapnak, hogy saját autóddal menj el ide-oda-amoda.
Amit te piszokul nem szeretnél, mert munkába alapesetben busszal járnál. És nem kötelezhetnek arra, hogy az autódat a cég érdekében koptasd, akkor sem, ha megfizetik.
3# Köszönöm szépen. :)
Valóban leírtam a véleményem én is, mert miért ne? :D
Természetesen ettől függetlenül mindenkiére is kíváncsi vagyok, hisz azért írtam ki. :D
4# A munkahelyen? Látszat világot élünk, kiközösítés, kirekesztés, stb. Mert van ám ilyen. De ez még csak az idegesítő része a dolognak, hisz a rendszerváltás előtt megtanították felmenőink, hogy a munkahelyre pénzt keresni kell bejárni, nem bratyizni, ebből kifolyólag nem szeretni kell, hanem pénzt keresni.
A veszélyesebb része, amikor a munkáltató ez alapján szelektál, hogy kit tartson meg. Mert ilyen is van. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!