Milyen alvási szokásaitok vannak?
Kemény, vagy puha párnán szerettek aludni?
Hason, oldalt, vagy háton fekve?
Kemény matrac, ha fáj a hátam, földön alszok háton és reggelre újjá születek.
Ágyon hason alszok mindig, párna nélkül.
Este nagyon nehezen alszok el, nem hagynak a gondolataim, szellemileg folyamatosan pörgök. Reggel viszont nagyon nehezen kelek, 9-10 óra alvás után is, és képes vagyok többször is visszaaludni nagyon könnyen, az se baj, ha 10-12 órát alszok, akkor is megy, és olyankor sokszor álmodom is és emlékszem is rá, így ha tehetem, csinálom.
Persze a késői kelés miatt ilyenkor még tovább fent vagyok másnap este, és megszívatom magam. Ördögi kör.
Félkemény matrac, közepes keménységű párnák.
Tengeri csillag pózban alszom állítólag, de oldalt fekve szoktam elaludni
Hideghab matrac, félkemény. Nagyon kényelmes. Raklap ágyrácson van.
Én 3 párnàval alszom. 1 nagy pufi, egy szív alakú pufi a fejem alá pluszba. Illetve a nagypárna mellett bal oldalt van a nagypárnához tartozó kispárnám amire a karomat szoktam tenni ha arra felé oldalt alszom. A másik oldalon a fal mellett plüssmacik és szintén párnák vannak. Én csak fal mellett szeretek aludni, így érzem magam biztonságban. A férjem kívül alszik, egy nagy párnával, egy kispárnával és egy henger párnával.
Ja és ha tehetem szeretek délutánig aludni, jellemzően hétvégén,)+ szeretem a szép színes ágyneműket, lepedőket. Most pl a férjemnek sötétkék, nekem lila alapon fehér csillag mintás van fent sötétkék és lila lepedővel. ( Decemberben pl karácsonyi volt, fenyőfával, hóemberrel, mikulással, rénszarvasokkal és szánnal. Szeptembertől május végéig a vastagabb ( téli) takaróink vannak fent, ( külön külön), a nyári hónapokra lecseréljük ezt vékonyabb pokrócra, azt tesszük az ágyneműhuzatba.
Félkemény ágyon tudok csak igazán jókat aludni, sem a túl kemény, sem a túl puha ágyat/matracot nem szeretem. Párnából mindig legalább 2 van az ágyon, sokszor mégis csak egyet használok, amiből megint csak a félkeményet szeretem. Laposon nem is tudok elaludni, legyek bármilyen fáradt is, azokat addig hajtogatom, vagy rakok alá valamit, amíg kényelmes nem lesz.
Takaróból csak egyet használok, általában mindig egy picivel vékonyabbat, mint az indokolt lenne.
Teljesen csukott ablak mellett képtelen vagyok elaludni, sokszor még a bukóra nyitott állapota sem elég, télen is van így. Nekem az az igazi, amikor egy picit már majdhogynem hideg van.
Az elmúlt hónapokban nekem is jóval több rémálmom van/volt, mint szokott, és lehetek bármilyen fáradt is, nehezen alszom el. Az elmúlt hetekben, konkrétan csak úgy sikerült, hogy közben ablakon kopogó eső hangját hallgattam.
Sokszor nem alszom elég mélyen, könnyen megébredek éjjel, ami után nem túl könnyű visszaaludnom. Viszont érdekes mód, amikor egyedül maradok itthon, mindenki szépen elszállingózik 7-8 körül, és akkor ébresztenek meg, utána (általában) nagyon könnyen vissza tudok aludni, és mélyen is alszom.
Mostanában inkább hason fekve, álmomban pedig minimálisan forgolódom csak, ha egyáltalán történik ilyen.
Reggelente nagyon nehezen térek észhez, könnyen képes vagyok visszaaludni, édes mindegy, hány órát aludtam előtte. Szóval olyankor jó sok türelem kell hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!