Vékony emberek! Ti hogy étkeztek, mennyit mozogtok? Milyen szokásaitok vannak, amik eltérnek a túlsúlyos emberekétől?
Vannak a természetes vékony emberek, akik nem foglalkoznak a kalóriákkal, de úgy eleve az étkezéssel sem különösebben, esznek amikor éhesek és abbahagyják, amikor nem. Tudom, hogy ez lenne a természetes, de nálam pl ez nincs meg, én akkor is eszem, ha éhes vagyok és addig, amíg van a tányéron. Életemben nem tettem még vissza a hűtőbe vagy nem csomagoltattam el az étteremből ételt.
Szeretnék még gyűjteni pár infót, hogy élnek a vékony emberek. Mit, mennyit esztek? Lassan esztek? Mennyire vagytok aktívak napközben (nem sportra gondolok)?
Vannak a természetes vékony emberek, akik nem foglalkoznak a kalóriákkal - nem, nincsenek, csak nem eszik túl magukat.
Aki vékony, az azért vékony, mert kalóriakeretén belül mozog, a túlsúlyos pedig 3x annyit eszik, mint amire szüksége volna.
Nincs nagy titkom.
Csokit nagyon ritkán, folyadékot a kávét kívül csak vizet fogyasztok
Annyira tele vannak cukorral a mai üdítők, meg edessegek, hogy nagyon hizlal
Van mikor viszont fárasztó munkanapon több szénhidrát kell, hogy birjam a napot akkor szoktam vmi csokit enni
Egyszerűen nem kívánok enni. És eleve nem vagyok édesszájú. Ha van valami jó kaja, mondjuk családi ünnepségen akkor sokat tudok zabálni, de semmi nem látszik meg rajtam.
Volt idő amikor ez nagyon bosszantott, de konkrétan magas kalóriatartalmú édességturmixokkal se értem el változást, szóval hagytam inkább a francba.
"Ti hogy étkeztek, mennyit mozogtok?":
Hétköznap nem eszek főtt ételt, vagy nagy ritkán heti 1 gyros-t, vagy kínait. A munkahelyemen rövidtávokat mozgok, 2 naponta elég sokat, részben fizikai munkát is végzek.
"Milyen szokásaitok vannak, amik eltérnek a túlsúlyos emberekétől?": Minimális mennyiséget eszek, csak hétvégén eszek főtt ételt.
"Mit, mennyit esztek?":
Hétköznap kekszeket, csokikat, 3:1-ben kávét eszek. Hétvégén rendes, főtt ételt: levest, főételt, sütit - ha van.
"Lassan esztek?":
Gyorsan eszek, tööbbnyire egyedül szeretek enni.
"Mennyire vagytok aktívak napközben (nem sportra gondolok)?":
2 naponta a munkámból adódóan aktív vagyok: rövid távokon többet mozgok, részben kevés fizikai tevékenység is van. Nem sportolok, de ha tehetem, akkor kerékpározok.
Én àltalában mindig ugyanazt eszem.Kicsit odafigyelek,de messze nem annyira,mint a tudatosan èlők.Munkanapokon 2 szendvics csirkemellfilèvel (teljes kiőrlésű kenyèrből,szeletenkènt 25 g,összesen 100 g a 2 szendvics:1- reggelire,1 uzsonnàra),ebèdre vagy vegàn fasírt,vagy sült tofu,quinoa vagy fekete lencse.Mindenhez hasznàlok olíva olajat.A munkámból kifolyólag aktív vagyok,nèha edzek,de nem rendszeresen.Gyakran rágcsálok mandulát,vagy sajtot,szeretem a halat.Gyümölcsöt nem eszek,de sok zöldséget.Amúgy húsból csak csirkèt meg halat eszek.
Ami különbsèg,hogy mindig viszem magammal az ètelt,nem szoktam útközben venni pèksütit meg ilyeneket,meg nem szoktam sokfogásos menüt fogyasztani (pl.leves,főétel,desszert).Egy rendes éttermi menüt nem tudok megenni.Annyira nem szeretek enni,nem szeretem,ha teltségérzetem van.Sok kàvét iszom,elèg gyakran szoktam alkoholos italt is fogyasztani,de édességet nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!