Honnantól számít valaki pszichopatának?
Gondolom pszichopaták között is vannak különbségek. Van akik feltűnés nélkül megúsznak minden sz@rkeverést, mások impulzívabbak és börtönben kötnek ki.
Na de mikortól "számít" valaki pszichopatának? Miféle skálán lehet ezt mérni?
Ha nem hallja amit mondasz.
Pl valaki elkezdi megöllek megöllek szétverlek, és akármit mondasz teszel vagy akarhányan megjelennek vagy ott állnak a rendőrök is akkor is folytatja mert valahogy nem képes "váltani" mintha vmi másik világban lenne aki a környezetét se látja.
Kriminalpszichologusok ezeket kimondottan figyelik beszelgetéseknél hogy valakinek pl terelhetők e a gondolatai vagy nororiusan önmagát ismétli e mint vmi "gép", vannak e kommunikacios zavarai.
Pl vannak bűnözők akárkik akik ha megjelenik a rendőr viselkedést váltanak. Vagy leállnak vagy menekulnek.
A pszichok nem váltanak viselkedest.
Szerintem akikre gondolsz azok a szociopaták.
Én pszichopatákról beszélek. Kifejzetten azokról, akiknek a primary psychopathy értéke magas.
A jogtanárunk meselt olyan sztorit hogy vannak ugye a börtönben a látogatások. Az egyik meg mindig panaszkodott hogy őhozzá meg nem jön a felesége gyereke.
Az ok az volt hogy mert megölte öket azert nem jönnek...de a palinak a sitten se állt össze a kép.
Értem, de ez akkor értelmi fogyatékos is...
NEM az ilyenekről beszélek.
Aki egy céget el tud vezetni vagy sikeres ügyvéd/orvos/bankár/politikus az miért ne lenne értelmileg ép?
A híresebb pszichopaták közül Sherlock Holmes, Dexter, Dick Cheney vagy épp Ronald Reagan értelmileg szerintem ép.
Te kevered valamivel.
Ácsi, ha bolondok akkor veszélytelenek. Hiszen egy ostoba gyereknek az eszén mindenki túljár...
Akkor hogy van az, hogy olyan sikeresen csalnak/gyilkolnak/rabolnak/sikkasztanak/népirtanak?
Az, hogy nekik nincs lelkiismeretük meg ilyen erkölcsi sz@rságaik nem jelenti azt, hogy bolondok vagy megbuknának egy IQ-teszten. Sőt, szerintem sokan vannak akik kiemelkedően intelligensek és ravaszak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!