Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehet valaki intelligens,...

Lehet valaki intelligens, okos ember, akinek nincs humorérzéke? Nem kell szeresse a vicceket, de értenie illik?

Figyelt kérdés

2023. dec. 17. 10:31
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
29%

"Mi az oka annak hogy valaki autista? Mi lehet szerinted?"

A szülei nem nevelték belé eléggé, hogy hinni kell istenben?!

2023. dec. 18. 09:25
 12/32 anonim ***** válasza:
52%

"Ha ízléstelen vagy ellene irányul akkor is érti de nyilván nem szereti."

Vannak ostoba "viccek", amik valójában nem viccesek egy intelligens ember. Pl. a fingós, böfögős poénok jó része ilyen.

2023. dec. 18. 09:26
 13/32 A kérdező kommentje:

12. Ugye te nő vagy?

Csak egy tipp a társadalmi normakövetés miatt.

2023. dec. 18. 09:44
 14/32 anonim ***** válasza:
29%

Nem, azok a viccek tényleg kib*szott szánalmasak és nagyon ostobának kell valakinek lennie, hogy nevessen rajtuk.

2023. dec. 18. 10:00
 15/32 anonim ***** válasza:

#13 Én például nem vagyok nő, hanem egy intelligensnek tartott férfi és képtelen vagyok bizonyos szint alatt viccesnek tartani valamit ami nem vicces.

Értem és tudom, hogy ez az adott rétegnek miért vicces, ettől még számomra nem lesz benne poén.

2023. dec. 18. 10:05
 16/32 anonim ***** válasza:

"Intelligencia magasabb foka ha egy sértő viccet a sértegető ellen tud fordítani."

Ez sem feltétlenül igaz. Én azt látom, hogy sokan azzal teszik egyenértékűvé az intelligenciát, hogy az illető mindenre vissza tud böfögni valami frappánsat. Intelligens embernek pedig nem feltétlenül célja támadni, megsérteni a másikat.

2023. dec. 18. 10:07
 17/32 A kérdező kommentje:

14-15 Összekevered az ízlést az illendőséget azzal hogy mi humoros szellemes vicces tréfás és mi nem.

Nyilván nagyfokú intelligencia kell ami az empátia tárgyköre is, ahhoz hogy egy alattad lévő társadalmi réteg ízlésvilágát el tudd fogadni. Meg tudd érteni. Ez is ide tartozik. Nagyon jó példa erre a gyerekviccek.

16. De megvédeni másokat vagy magát igenis, akik nem értemlik meg de a gúnynak, cinizmusnak, kicsúfolásnak áldozatai egy rosszindulatú vicceskedő személlyel szemben. Vagy csak elnéznéd hogy valakivel felmossák a talajt, csak meg nem akarsz megsérteni támadni böfögni arra a cinikus viccelődőre? :))

2023. dec. 18. 12:17
 18/32 anonim ***** válasza:
52%
Kimondottan jó humorú emberek egymás közt se mindig kapják el az összes poént, néha segíteni kell. Van az az alaphangulat is, meg van az a százfelé gondolós szitu is, és van az a megfáradt agyú végállapot is, amikor nem számít, hogy mennyire vagy kapható a marhulásra, a legegyszerűbb kis sziporkák után is csak nézed, hogy mit akar ez? Nem neurotipikus arcok közt is van a végtelen őszinteséggel élő, neki már az irónia maga a gonosz, nem is veszi észre, annyira nem az övé az ilyesmi. Ez nem jó vagy rossz, kétségkívül szülhet fura helyzeteket, főleg ha nem tudják vagy nem akarják figyelembe venni mások ezt, de ettől még ez van és kész, nincs mit tenni.
2023. dec. 18. 13:14
 19/32 anonim ***** válasza:
52%

"Összekevered az ízlést az illendőséget azzal hogy mi humoros szellemes vicces tréfás és mi nem."

Nem. Ha valaki viccesen pofára esik, az is lehet vicces, mégha nem is illendő nevetni rajta, mert mégis baja esett. Nem keverek semmit, a primitív emberek "humora" az nem ténylegesen humorról szól, hanem valójában random dolgokról.

Ha a mondat közben tök random kimondod, hogy cserép, akkor azon is nevetni fog, pedig nem vicces. (Ez egyébként megtörtént eset.)

"Nyilván nagyfokú intelligencia kell ami az empátia tárgyköre is, ahhoz hogy egy alattad lévő társadalmi réteg ízlésvilágát el tudd fogadni"

Másról beszélsz. Attól nem lesz valami vicces, hogy valaki annak tartja. A szavaknak van jelentésük, azokat lenne érdemes használnod, mert jelenleg amellett érvelsz, hogy ha én mondjuk az elefántot zsiráfnak hívnám, akkor onnan kezdve azt is jelentené.

2023. dec. 18. 14:50
 20/32 A kérdező kommentje:

18. Intelligens emberekről beszéltem nem neurotipikus fejekről.

Csak annyit ehhez hogy az intelligencia és a nyelvi készségek mérésénél az egyik legmagasabb szint amikor az iróniát fel tudod ismerni.

Egy idegen nyelv tanulásánál is.

A kényszeres szó szerint vétele a közlésnek egy nagyon alacsony szintje az értelmezésnek.

19. Nem - hogy téged idézzelek :D

Egyszer rá fogsz jönni hogy ha az elefántot zsiráfnak hívod akkor az azt is jelenti a számodra.

2023. dec. 18. 16:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!