Mitől függ az ember humorérzéke?
Égen amikor gyerek voltam azon mi nevettem hogy: Mi az egy tálban 3 szem rizs? Válasz: Etióp gyerek egész éjjel hányt.... Most meg annyira nem jön be.
Pl vannak az ilyen ijesztgetős videók azokon nagyon jót tudok nevetni ;) Másnak meg nem vicces.
Szerintem ez nagyon összetett. Intelligencia, önbizalom, hangulat, személyiség típus stb. Attól is, hogy mi mindent élt át eddig az ember.
Én például ezeken az egyfős humorista bohócokon nem nagyon tudok röhögni. Türelmem sincs hozzá.
Az intelligencia önmagában kevés lenne hozzá, de fontos tényezőnek kell lennie. Lehet, hogy valaki érti a viccet, de pl az agya nem szabadít fel (elég) endorfint, így a látottak/hallottak nem kapnak komoly értéket.
A humorért a jobb féltekei agyi terület a felelős, úgy, mint a "humán" beállítottságért (mintázatok felismerése, az arcvonásokra való emlékezés, művészetek, zene, tánc, képzelet stb), míg a racionális gondolkodást és a "reál" beállítottságot a másik félteke szabályozza, így a logikus gondolkodáshoz humornak nem sok köze lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!