Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehet valaki intelligens,...

Lehet valaki intelligens, okos ember, akinek nincs humorérzéke? Nem kell szeresse a vicceket, de értenie illik?

Figyelt kérdés

2023. dec. 17. 10:31
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
63%
Nem kötelező, de muszáj hogy értse a viccet, mert különben nem érdekel hogy mennyire intelligens, mert nem tudok rá felnézni!
2023. dec. 17. 10:46
 2/32 anonim ***** válasza:
82%
Én értem a humort, de azt vettem észre magamon, hogy csak azon emberek poénjain tudok őszintén mosolyogni, akiktől nem félek vagy megbízom. Valami tudatalatti dolog lehet, nem kell mindig mindenen vihogni mint egy hiéna
2023. dec. 17. 10:48
 3/32 anonim ***** válasza:
85%
Nem kötelező, nem kell semmi sem.
2023. dec. 17. 11:05
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Azt biztos hogy humor és humor között nagyon nagy különbség van, nekem is vannak olyan ismerőseim, nevettetőim, akik kifejezettem kompatibilisek az én ízlésemmel. Ezt nem lehet szabályozni. Valakinek a gyenge, valakinek az erős, valakinek a fa, valakinek az altesti, valakinek az angol, valakinek a fekete humor jön be. Amelyik az egyiknek bejön, azon a másik megsértődik. Nem különösebben foglalkozom vele, én csak azt nyomom ami belőlem jön, ha valaki érti az tud kapcsolódni, a fanyalgókkal pedig nem foglalkozom. Nekem a humor az SZENT, ami varázslatosabbá teszi az életet, mert a humoros ember kreatív ember, ha nem másoktól nyúlja a poénjait, hanem valóban érzéke van hozzá, ha más nem jól válogatja meg hogy miken röhög. Nagyon tisztelem azokat, akik nem csak okosak, hanem lazák is, tudnak neveti önmagukon, másokon, az élet dolgain. A besavanyodott, humortalan ember lehet akármilyen nagy tudású, olyan mint a sótlan étel vagy a kiszáradt fadarab. Szerintem a humor nem csak egy tehetség, hanem a valódi intelligencia velejárója, egy sokkal tágabb nézőpontot feltételez. Amire rálátása van azt meg tudja ragadni, ki tudja emelni, karikatúrát tud belőle csinálni.
2023. dec. 17. 11:24
 5/32 anonim ***** válasza:
40%

Sztem nem lehet az intelligens aki nem tud sorok közt olvasni nem érti az átvittem èrtelmezett dolgokat meg stb.

Az autisták ilyenek néha hogy pl mosolyogsz es azt se tudja gúnymosoly e vagy kedves. Nem ertenek semmit a világbol.

2023. dec. 17. 11:31
 6/32 anonim ***** válasza:
32%
Mi az oka annak hogy valaki autista? Mi lehet szerinted?
2023. dec. 17. 11:33
 7/32 anonim ***** válasza:
24%

#3, #5 egy erőltetett, gúny mosolyt és az igazit meg lehet különböztetni. Hálisten nem kötelező, de udvariasságból sokan mégis bedobnak egy erőltetett mosolyt.

#5 orvosi, pszichológiai szavakkal dobálózni egy ilyen kérdés alatt. Ez a pszichológus válaszol rovat? Valaki nem mosolygott neked, pedig szeretted volna?

2023. dec. 17. 11:47
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az intelligens embereknek mindig jó a humoruk
2023. dec. 17. 11:58
 9/32 anonim ***** válasza:

Mit értünk az alatt, hogy érti a viccet?

Adott esetben lehet, hogy érti, csak a helyzethez nem illik a nevetés ezért tudatosan nem reagál rá. Az sem mindegy kitől jön, hol, milyen közegben. Eleve vicc és vicc között is nagy az átmenet az ízléstelentől a nagyon intelligens poénig.

2023. dec. 17. 23:50
 10/32 A kérdező kommentje:

Azt jelenti hogy felfogja hogy mi benne a vicc.

Ha ízléstelen vagy ellene irányul akkor is érti de nyilván nem szereti.

Intelligencia magasabb foka ha egy sértő viccet a sértegető ellen tud fordítani. Kb. Cyrano történet szól erről.

2023. dec. 18. 09:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!