Ahol nem hisznek Istenben azok még is miért tartják meg a karácsonyt?
Ismerek csomó olyan családot, embereket akik nem hisznek Istenben, kiröhögik a templomba járókat stb. de még is megtartják a karácsonyt, házuk úgy fénylik a világító dekorációktól mint az üstökös, élő fát vesznek, ajándékokat.
Én hiszek Istenben, de nem vagyok vallásos, nem érdekelnek az imák, templomba járás meg ilyenek, ezzel ki is érdemeltem itthon a fekete bari érmét. :P
Miért, a keltáknál nem volt karácsony? De, sőt, ők kezdtek legelőször díszeket aggatni a fára ;) Semmi köze Jézusnak meg Istennek ehhez.
A karácsony SEM keresztény vallás, régi, természeti népek szokásaiból átformált valami.
"Miért ne lehetne párhuzamosan a kettő? Miért ne ünnepelhetné ugyanazt másképp két ember?"
De épp ez az, hogy nem ugyanazt ünneplik, hiszen egyesek Jézus születésnapját ünneplik, másoknak meg Jézus egyáltalán eszükbe sem jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!