Ha valaki nem hisz Istenben, akkor miért ünnepli a karácsonyt, és miért van templomi esküvője?
mert jó buli.sok a kaja,ajándék...
ehhez nem kell hívőnek lenni.
mi elvileg vallásosak vagyunk...bár nem túl aktívan...de nem igazán ezért ünnepeljük a karácsonyt.a mély áhítat hiányzik belőlünk....
A Karácsony még hagyján. Az a család, a szeretet, az összetartozás ünnepe is, és ha valaki nem is hisz Istenben, a Télepó akkor is beosonhat és odateheti az ajándékokat a fa alá...
A templomi esküvőt én személy szerint szánalmas színjátéknak tartom abban az esetben, ha a fiatalok nem hisznek Istenben. A legtöbben vagy a szülők (nagyszülők) által kényszerítve csinálják végig a cirkuszt, vagy azért, mert sok lány már gyerekkora óta a fehér habos ruhában az aranyozott oltár elé vonulásról álmodik, a csókról a pap előtt, meg arról, hogy ott abban a pár percben ő a legszebb az egész rokonságban. Csak azt felejtik el sokan, hogy egy kapcsolat milyensége nem ezen, meg a papíron múlik, hanem azon, hogy két ember között megvan-e a szeretet, az összetartozás, vagy nincsen. A szív a legerősebb kötelék, nem a templom. Undorító, hogy a templomi esküvő sokaknál csak egy pont a "checklisten", amit le kell rendezni és utána ki kell pipálni, akárcsak a vásárlásokat, az étteremfoglalást, a menyasszonyi ruha próbálását stb. Sokan addig nem is jártak templomba, ott pár hónap alatt megcsinálják a gyorstalpalót, aztán a jegyesoktatás meg a keresztelő után a pap kérésére fogadkoznak, hogy "persze, persze, jövünk majd misére". Ja, jövünk. Holnapután kiskedden, majd ha fagy.
Szóval ennyit a futószalagon köttetett házasságokról, meg az egynapos keresztény párokról, akiknek a templom csupán díszlet.
Én nem hiszek istenben, de mégis ünneplem a karácsonyt. Szerintem ez a legtöbb hívőnél sem arról szól, hogy jaj de jó, Jézus szülinapos, ünnepeljük meg. Jó esetben a szeretetről, rosszabban csak az ajándékokról meg a kajáról.
Templomi házasságom pont azért nem lesz, mert nem vagyok keresztény. Az egynapos hívőséget én sem tartom túl szép dolognak.
népi hagyomány!
És olyan is van,aki nem vallásos,és a szeretetet ünnepli karácsonykor!Ez is szép dolog,nem?Nem mindenki csak az ajándékokért meg a jó kajákért van odáig..
Az esküvő meg szerintem is szebb templomban,bár lehet,hogy én buddhistaként fogok esküdni..
még áttanulmányozom a vallásukat ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!