Ha valaki nem hisz Istenben, akkor miért ünnepli a karácsonyt, és miért van templomi esküvője?
én pl nem vagyok megkeresztelve,de ki az a mai világban,aki nem ünnepel???Ez egy néphagyománnyá vállt,nem csak vallásosoknak szól már régóta...
én a szeretetet és a Jézuskát ünnepelem,meg a kihagyhatatlan csodaszép karácsonyi fényeket,és nem azért,de ez nem egy keresztény ünnep volt,hanem pont a fény ünnepe,nem??Vagy rosszul tudom??
A Karácsony a szeretet ünnepe, hisz Jézus maga a szeretet. A szeretetben meg mindenki hisz, max nem hívja Jézusnak.
A templomi esküvő meg klasszikus, meg sokak szerint szép is. Am mivel nem lehet megkeresztelés nélkül ilyet csinálni, ilyenkor meg szoktak keresztelkedni.
a hívők miért hiszik azt, hogy a karácsony csak Jézus születéséről szól? hát nem... számomra a szeretet és a család ünnepe! és a hagyományoké... számomra a jézuska olyan, mint a mikulás, vagy a húsvéti nyuszi....őket is megünnepeljük, pedig nem létező személyek...és aki nem hisz Istenben, az miért ne szerethetné a hagyományokat és a családi ünnepeket? ennyi erővel kérdezhetném,hogy a keresztények miért állítanak fát, hiszen annak jézushoz semmi köze nincsen, sőt, ahol ő született nem is volt fenyőfa...
templomi esküvőm meg nem lesz :) fölösleges pénzkidobás és herce hurca a semmiért
Mert megszületett a SZeretet, aki megváltota a világ bűneit. Egy boldog ünnep, amikor minden a szeretetről, megbocsátásról, s ezekeről a jó dolgokról szól.
A fenyőfa pogány gyökerű, de ugyanazt szimbolizálja. S tradíció szereint Luhter M. állított fel eslőször gyertyás karácsonyfát.
Nem Jézus születése miatt, csak a karácsonynak vannak más értelmezései is. Egyrészt mint a szeretet ünnepe ünneplik, másrészt meg a keresztény egyház is úgy vette át a pogány fény ünnepéből. Meg lehet ünnepelni vallási dolgok nélkül is, egy ünnep, ami arról szól, hogy együtt legyen a család, és ahol formálisan is kifejezhetik az egymás iránt érzett szeretetüket. Csak mondjuk nekik nem a Jézuska hozza az ajándékokat, hanem a Télapó. :)
Röviden: ahogy az egyház átvette az ünnepet a pogányoktól, ugyanúgy az ateisták is átvehetik az egyháztól, és ugyanúgy ráhúzhatják saját szimbólumrendszerüket, értékrendjüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!