Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ahol nem hisznek Istenben...

Ahol nem hisznek Istenben azok még is miért tartják meg a karácsonyt?

Figyelt kérdés

Ismerek csomó olyan családot, embereket akik nem hisznek Istenben, kiröhögik a templomba járókat stb. de még is megtartják a karácsonyt, házuk úgy fénylik a világító dekorációktól mint az üstökös, élő fát vesznek, ajándékokat.

Én hiszek Istenben, de nem vagyok vallásos, nem érdekelnek az imák, templomba járás meg ilyenek, ezzel ki is érdemeltem itthon a fekete bari érmét. :P

2023. dec. 16. 22:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
66%
Az úr, jézus, krisztus, az atya, vagy még nem tudom mennyi neve van neki, mindenkit szeret. Azért, mert (még) nem követed, figyel rád, és várja, hogy egyszer megtaláld. Egyszer egy vallásfan így magyarázta ezt a dolgot nekem. Tehát innen nézve mindenkinek lehet Karácsonyozni.
2023. dec. 17. 07:23
 12/26 anonim ***** válasza:
79%

#10 miért kell általánosítani?

Minden gazdag játsza az agyát karácsonykor mindenki eljátszta, hogy boldog

És ha tényleg boldog, nem eljátsza? Csak te maradsz ki ebből, ez a te bajod.

2023. dec. 17. 08:42
 13/26 anonim ***** válasza:
86%
A vallásnak és a karácsonynak semmi köze egymáshoz, a vallásosak tudják rosszul. Régen a fenyőünnepet a téli napforduló idején tartották, csak a vallás meg a jézushumbug befúrta magát az ünnepbe és összekötötték a születésével.
2023. dec. 17. 08:42
 14/26 anonim ***** válasza:
42%
Mert nekik a pénz az Istenük, a vallásuk, ez tartja őket össze!
2023. dec. 17. 09:15
 15/26 anonim ***** válasza:
55%
Én nem is tudom mi megy a reklámokban, hidegen hagy, úgyis tudom hogy csak egy újabb manipuláció, minek örülhetnél te vagy a családod (szerintük), persze a lóvét azt költsd nagy mosollyal, állhatatosan.
2023. dec. 17. 09:19
 16/26 anonim ***** válasza:
5%

"házuk úgy fénylik a világító dekorációktól mint az üstökös, élő fát vesznek, ajándékokat"

Fel akarnak vágni, nem akarják, hogy megszólják őket mások, ilyesmi...

2023. dec. 17. 14:39
 17/26 anonim ***** válasza:

Mert a kettőnek semmi köze egymáshoz. Az emberek többsége simán élvezi a karácsonyt, a készülődést, díszítést, ajándékozást, hogy együtt lehet a család.

Ezt nyilván hiába magyarázzuk valakinek aki rázúdítja mindenkire a világfájdalmát.

2023. dec. 17. 23:59
 18/26 anonim ***** válasza:
5%

"Az emberek többsége simán élvezi a karácsonyt, a készülődést, díszítést, ajándékozást, hogy együtt lehet a család."

De miért pont akkor, amikor mások Jézus születését ünneplik? Miért nem díszítenek, stb. pl. a nyár közepén?

2023. dec. 18. 06:12
 19/26 anonim ***** válasza:
54%

#18 Miért ne lehetne párhuzamosan a kettő? Miért ne ünnepelhetné ugyanazt másképp két ember?

Nem mellesleg átsiklottál azon a tényen, hogy ez egy sokkal ősibb pogány ünnep, amit "keresztényesítettek".

2023. dec. 18. 10:21
 20/26 anonim ***** válasza:
#18 Illetve visszakérdezek. Mások miért Karácsonykor ünneplik Jézus születését, amikor azt a korai keresztény egyházak Január 6-án ünnepeltek meg?
2023. dec. 18. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!