Ahol nem hisznek Istenben azok még is miért tartják meg a karácsonyt?
Ismerek csomó olyan családot, embereket akik nem hisznek Istenben, kiröhögik a templomba járókat stb. de még is megtartják a karácsonyt, házuk úgy fénylik a világító dekorációktól mint az üstökös, élő fát vesznek, ajándékokat.
Én hiszek Istenben, de nem vagyok vallásos, nem érdekelnek az imák, templomba járás meg ilyenek, ezzel ki is érdemeltem itthon a fekete bari érmét. :P
Nálunk a karácsony nyomokban sem tartalmaz vallást. Templomba apósom megy az éjféli misére, se talán ő is megszokásból (idős).
Nálunk inkább a szeretet és megbocsátás ünnepe. Amióta gyerekek vannak, persze csilivili fények stb. ahogy írtad.
A készülődés is ide tartozik, együtt díszítjük a házat, sütit sütünk, ilyesmi.
Nem sokat érnek ezek az ünnepek már az egész világ elkorcsosult pénzfüggővé tették az emberiséget az értékek elvesztek, már csak az számít ki milyen drága kínai xart vesz, mi van rajta milyen márka stb stb azt attól még sok sok ember egy nulla.
Mindenki eljátssza az ünnepek alatt milyen rohadt boldog miközben meg valószínű xar sincs rendben az életében, kifelé mutatjuk milyen vagányak nagy menők vagyunk a színfalak mögött meg sírdogálunk, persze vannak kivételek s általában mindenki ide sorolja be magát, de egy kivétel van a szegények, mert ők nem mutatnak többet annál ami van valójában.
A gazdagok vagy a jobb sorsúak meg színjátékot élnek nap mint nap, ez a valóság és mindenki ég a karácsonyi láztól, de sok fiatal vagy idősebb azt se tudja mi a xart ünneplünk ilyenkor...
Szánalmasak lettek az emberek, vagy az újév uhhh mekkora, aztán január elsején rádöbbensz arra hogy qurvára semmi nem lett jobb. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!