Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Meditálásnak ,jógázásnak...

Meditálásnak ,jógázásnak pozitív hatásai?

Figyelt kérdés
2023. nov. 24. 21:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%

Nem meditálok tudatosan. Legtöbbször a napi tevékenység közt a háttérben futtatom, de hosszú idő után ez nagyon hatékony. Tisztábban gondolkodsz, egy csomó felesleges kör kimarad, jobban látod az életedben a neked jó dolgokat. Szerencsés esetben még a művészet illetve a transz dolgok is be tudnak kapcsolódni. A napi élet elvonatkoztatva jelenik meg.

A jóga, amire legalábbis gondolunk közben, az egy testkarbantartó mozgás a mi világunkban. Én ebből inkább a légzést szeretem gyakorolni. A rossz légzés allergiát asztmát és szívrendszeri betegségeket okoz. A jó légzés pedig jó közérzetet.

2023. nov. 24. 21:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod ,hasznos volt :)
2023. nov. 24. 21:37
 3/11 anonim ***** válasza:
7%
Nincs értelmük. Egy meditáló személy lehet, hogy teljesen elmebeteg.
2023. nov. 24. 22:59
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Sőt, legtöbbször azok, szóval inkább káros a meditáció.
2023. nov. 24. 23:00
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Vannak :)

A meditációnak ezernyi változata és határesete ismert. Meditáció az is, ha tudatosítod a jelenléteted, az érzékelésedet egy adott pillanatban, de meditáció egy ima is, nem beszélve a különféle módszerekről. Nehéz ezt mérni, személyes tapasztalatom hogy néhány másodperc így töltött idő is többszörösen "megtérül". Már ha ez a helyes kifejezés. Az a helyzet, hogy annyira be vagyunk zsongva (vagy el vagyunk kábítva, nézőpont kérdése) a sok dolog, kütyü, ideológia, tennivaló stb. által hogy létszükséglet is néhány percet hagyni az elmének hogy kitisztuljon.

A jóga pedig igen, lehet egy testgyakorlat is, aminek szerintem negatív hatása egész egyszerűen nincs. Valójában pedig ugyanúgy a legszimplább tedd-netedd elveken elveken alapuló rendszer, mint a Tízparancsolat, csakhogy része az is, a testeddel mit tehetsz meg. Éppen ezért egészséges.

2023. nov. 24. 23:45
 6/11 anonim ***** válasza:

Ateista is meditálhat. Ez nem ima ilyen értelemben. Nem érdemes belekeverni.

A jóga rendszere ismeri a mantrákat, aminek szintén a légzés helyes irányba terelése a célja, illetve a koncentráció erősítése.

2023. nov. 25. 05:00
 7/11 anonim ***** válasza:
84%
Tömören az a pozitív hatás hogy kevésbé gondolkodsz hülyeségeken. A meditáció egyféle gyakorlás, amiben a gondolatok elengedését gyakoroljuk. Azért gyakorlás mert kb olyan mint a biciklizés (rendszeres gyakorlást igényel). Amikor viszont már megy, akkor a tudat fókuszpontját át lehet irányítani a gondolkodásról - kb az üres semmire. Ez sokszor hasznos mert sokszor vannak pl nyomasztó gondolatai az embernek, és ezt alapjáraton nem tudnánk kikapcsolni. A meditáció tehát arra való hogy leválasztódjunk a gondolatfolyamról (amikor ezt szükségesnek érezzük) és ezáltal tisztábban lehet átélni a jelent.
2023. nov. 25. 07:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Az utolso megteveszto mert nem ez a cel
2023. nov. 25. 08:08
 9/11 anonim ***** válasza:

# 7 vagyok

Az lehet hogy nem ez a cél. Én egyéni gyakorló vagyok. Elbújtam a világ elől (közben gyakorlom a meditációt) és ezeket a pozitív hatásokat tapasztaltam. Viszont lehet ezen kívül más is... Ebben nem kételkedem.

2023. nov. 25. 08:22
 10/11 A kérdező kommentje:
Örültem a válaszoknak és köszönöm mindenkinek a segítséget :)
2023. nov. 25. 10:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!