Bunkó vagyok amiért elzavartam a hellovinezőket és nem adtam csokit nekik?
Legfeljebb a stílusod vagy modorod lehetett bunkó. Mivel ez nálunk nem hagyomány, nem várható el hogy egy random házba/lakásba csengetve bárki készséggel édességet fog neked nyújtani, mert ezt az USA-ban és az onnan beszivárgó popkultúrában így szokás.
A konzumerizmus fog győzni, de ahhoz még kell egy-két generációváltás, hogy ennyire elfogadott legyen ez az ünnep is.
(ugyanitt fun fact: van olyan - ma már kihalt - magyar népi hagyomány az 1800-as évekig visszamenőleg, ahol a gyerekek beöltöztek, házról házra jártak és azért ajándékot kaptak, a lucázás vagy luca-napi kotyolás, csak az decemberben van, mikulás után egy héttel).
Hol laksz, hogy ennyiszer becsöngettek? Valami mégis lehet arrafelé.
Errefelé nem sok sót ennének.
A kontinensen inkabb tapintatlansag ezzel jatszadozni. Faragjon tokot, de a budos eletben nem volt szokas, ellenben az emberek a halottaikra emlekeznek es temetobe jarnak, otthon gyertyat gyujtanak.
Angliaban elek, ide is iksz evtizede, de mar regen jott Amerikabol. Csakhogy itt a halottakra nem templomjaro emberek, a tobbseg, nem emlekeznek, nem hagyomany a Halottak Napja, Mindenszentek. Igy nagyon nem ugyanaz, mikor en ajtot nyitok es adok csokit.
Nem vagy.
Anyukám is elküldte őket udvariasan, igaz a városunkbsn elvileg csak olyan házakba mennek, ami előtt tök van meg, mit tudom én...mégis becsöngettek, vmit benéztek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!