Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehetünk "szerelmesek"...

Hogy lehetünk "szerelmesek" egy megrajzolt, kitalált karakterbe?

Figyelt kérdés

Gondolok például az anime karakterekre. Kiskoromban odavoltam egy csomó anime csávóért, de ismertem olyan 40-es nőt, aki szintúgy...

Újra nézek animét és eszembejutott a régi rajongás. Olyan furcsa.

Ti mit gondoltok erről? Beteges szerintem, mégis a legtöbb anime rajongót érinti.

jan. 20. 00:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%

Mert karakter. Ha elmondom neked, milyen férfira vágyom a való életbe, én abba a férfiba már szerelmes vagyok.

Szerelmes nem a külsőbe vagy, hanem a személyiségbe.

jan. 20. 05:22
 2/11 anonim ***** válasza:
66%
Miért? Nézd meg a YouTube-ot, orrba-szájba gyártják a hiányos öltözékben pózoló AI-generált r*bancos videókat, azoknál meg nézd meg a kommenteket. Egyre jobban süllyed a társadalom ilyen szinten lefele.
jan. 20. 05:57
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

Egyrészt megszemélyesíted a karaktert, úgy kezeled mintha egy élő ember lenne.

Aztán mögéraksz egy teljes személyiséget ami neked tetszik, mert egy animében azért sokszor csak apró darabkákat látunk egy karakterből.

Ezután meg van egy személyed, aki a te igényeidnek megfelel, szóval bele tudsz szeretni.

jan. 20. 06:57
 4/11 anonim válasza:
45%
Betegesnek akkor beteges, ha már a rajongás átlép egy bizonyos határt. Anno kamaszként én is "bele voltam zúgva" pl. Vegitába (Dragon Ball Z), valamint Terrybe (Candy Candy). Ez egy bizonyos életkorban totál normális. A személyiségük vonzott, meg hát nem is voltak rondán megrajzolva.
jan. 20. 07:13
 5/11 anonim ***** válasza:
82%
Nem magába a rajzba, hanem a karakterbe. A "személyiségébe".
jan. 20. 07:50
 6/11 anonim ***** válasza:
81%

Igazából ez az egészséges. Ha még mentálisan olyan fantáziád van, ami életre tudja kelteni ezeket a karaktereket, az pont egy pozitívum, mert azt jelenti, hogy még nem égtél ki.

Pont olyannak is akarják rajzolni, hogy a nézőnek tetsszen. Nyilván ízlés kérdése is, de ott egy szépen megrajzolt arc, egy jó alakkal, tökéletes bőrrel stb.

És ebből van egy halom meme is:

[link]

[link]

jan. 20. 08:21
 7/11 anonim ***** válasza:
82%

Mert vonzó a karakter személyisége. Én pl az Inuyashaból Sesshomaruba voltam szerelmes 😂😂

Erős jellem, komoly, szépen beszél, magabiztos, kiáll magáért és a csapatáért..stb stb

A valóságban nincsennek ilyen emberek. Jellemtelen, hátad mögött kibeszélős lúzerek vannak akik csak csapatban erősek. Szép beszéd? Szép cifrán rákos megbetegedéseket kívánnak neked. Ezt már általános iskolában is megtapasztaltam. A bullyk is csak akkor tudtak beszólogatni, ha legalább öten voltak. Ha egyedül futottam velük össze, a szemüket lesütve ültek mint egy rakás sz4r. Szánalmasak voltak. Igazi férgek.

A kitalált karakterek szépek, vonzó a személyiségük.

jan. 20. 10:42
 8/11 anonim ***** válasza:

"A valóságban nincsennek ilyen emberek."

De, csak mondjuk egy elmaradott országban, mint Mo., a társadalom 5%-a esetleg ilyen.

jan. 20. 14:45
 9/11 anonim ***** válasza:
Kamaszkorban ez teljesen egészséges. Az ember már vágyna a szerelmre, de érzi, hogy még fél lábbal gyerek. A rajongás a szerelem megélésének egy biztonságos módja, amolyan "gyakorlópálya". Az animék előtt csak sztárokért rajongtak a tinédzserek, azok sem kevésbé kitalált karakterek. Színészek, akik otthon lemossák a sminket.
jan. 20. 21:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Ameddig tudod, hogy ez nem a valóság, addig semmi baj nincs ezzel.
jan. 24. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!