Akinek nincs gyereke,az nem gondol arra,hogy nem lesz segítsége ha leesik a lábáról? (Nekem sincs gyerekem)
27. Mármint úgy fordítva, hogy esze ágába sem akar elköltözni, de amúgy megtenné, de mégsem. Az anyjának meg a pohár vizes példa az egyik kedvenc szavajárása. (De bármi baja van, együtt mennek mindenhova.)
És most kapaszkodj meg a karosszékben!
Mindezt ÚGY, hogy meglenne az anyagi lehetősége a különválásra, de mégsem teszi!
(ez szokott ugye az egyik legfőbb probléma lenni)
Otthon? Ahol le se szarják őket, telenyomják gyógyszerekkel, úgy beszélnek velük mint a kutyákkal (se), néha meg is verik őket, alig várják hogy megdögöljenek?
Nekem a szívem szakad meg! 💔
Tisztelet a kivételnek!
Nekem egy ismerősöm nem akar gyereket. Mikor megkérdezték tőle, hogy akkor kiápolja majd öreg korában, azt felelte, hogy mikor már leépül és nem lesz szép, akkor követi Hitlert és öngyilkos lesz.
Azért gondolkozik így, mert a szülei elváltak, és ezért úgy gondolja, hogy a kapcsolatok előbb-utóbb szakítással végződnek és nem akarja hogy a gyereke ugyanúgy nőjön fel, mint neki kellett. Ezért inkább nem is akar.
29: Ez egyszerűnek hangzik, de marhára nem az a gyakorlatban.
Sajnos nekünk ezt végig kellett járni apámmal. Persze egy orvosi szakvéleményt is el kell előbb intézni mert mindenhol az az első amit kérnek. A legtöbb otthonba kell sokmilla beugró, ahol volt hely, ott minimum 8 millát kérnek hogy bemehess.
Szüleimnek nincs annyi, a lakásukat eladhatták volna, de akkor anyámnak kellett volna másik, de öregkorára nem akart máshova költözni, 40 év után.
Ráadásul a legtöbb otthon azonnal elutasít ha demenciás vagy más agyi probléma már jelentkezett. Azon kívül amúgy is kevés a hely.
Nagy nehezen sikerült egyet találni ahova felvették beugró nélkül és elfogadták azt is hogy "problémás", de épphogy csak kijön az ára az egyébként nagyon magasnak számító nyugdíjából.
Ezen felül viszont rendszeresen be kell neki vásárolni, bejárni hozzá, fizikoterápiát, fodrászt, pedikűrt, fogászatra és egyéb bajaira betegszállítást kell rendszeresen fizetnünk amit nekünk gyerekeknek kell kigazdálkodni és nagyon nem kevés. (a nyugdíján felül 50-100 ezer havonta, mikor hogy).
Emellett állandóan panaszkodik hogy hogyan kezelik ők az ápolók, meg az infláció óta egyre romlik a kaja minősége, és persze a díjukat is emelték azóta. Mi meg máshova nem tudjuk vinni, hiszen ez is kész csoda volt hogy ide felvették.
Haza nem mehet, hiszen pelenkás, szinte 24 órás felügyeletre van szüksége, édesanyám öregen meg se tudja mozdítani, nem hogy pelenkázni.
Szóval ez a "bevonulok egy otthonba" egyáltalán nem egy egyszerű dolog. Nem árt fiatalon utánanézni hogy mi ennek a menete mert a realitás minket is sokszor pofán csapott.
30: egyrészt nem tudhatod hogy milyen anya lennél. Én egész életemben ki nem állhattam a gyerekeket. A sajátjaimmal teljesen más vagyok, még ha az idegeimre is mennek sokszor :)
Az lenne a szerencse ha otthonba dugna, hiszen az marha drága és iszonyú macerás oda bejutni is meg fenntartani. Rendszeresen hivogatnak mindenért, ha nem reagálsz akkor kidobják.
A leggázabb az lenne ha le se szarnának annyira hogy még otthonba se dugnának és egyedül fetrengenél otthon a saját koszodban mert mozdulni sem bírnál. Talán elvinne a mentő ha sikerül felhívnod őket, de onnan azonnal hazaszállítanak ha nem vagy életveszélyben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!