Örülsz, hogy jó esetben 1 órával többet alhatsz?
Viszont cserébe délután 1 órával hamarabb sötétedik.
4 órakor már majdnem este lesz..
Hétvégén amúgy is többet alhatok.
A korai sötétedést gyűlölöm.
Az én szervezetem ugyan nem alkalmazkodott ahhoz hogy éjszakai sötétben érjek haza melóból.
Amúgy a természetes az a városonkénti helyi idő. Most se “természetes”, hogy ugyanannyi idő van az ország két szélén, és akkor az időzónánk túlfeléről nem is beszéltünk.
Kb 150 éve létezik, nem több ezer éve…
Arra gondolt a 26, hogy évezredekig a világosság kezdete jelentette a nap kezdetét. Ehhez voltak belőve az órák eredetileg, ezt hívjuk most téli időszámításnak. Ha a nyári időszámításnál maradnánk, télen 8-kor vagy f9-kor még sötétben ülnének a gyerekek az iskolában. A nyári időszámítás mindig ennek az eredetinek a módosítása volt, senki nem próbálta ki ugyanezt télen.
Legtöbben azért mondják, hogy legyen a nyári időszámítás, mert a nyár szóhoz pozitív dolgok kötődnek. De hogy ez hogy nézne ki télen, azt valószínűleg nem képzelik el. Egyébként a délutáni korábbi sötétedés nem annyira meghatározó, mert igazából már déltől egyre kevesebb a fény, tehát az hogy 4-kor van koromsötét, vagy utána még egy óráig derengő szürkeség és aztán koromsötét, az már nem javítana azokon, akik a világosat szeretik.
"Amúgy a természetes az a városonkénti helyi idő. Most se “természetes”, hogy ugyanannyi idő van az ország két szélén, és akkor az időzónánk túlfeléről nem is beszéltünk."
És akkor hogy lenne, ha győriként megbeszélek egy budapestivel egy délután 3 órai találkozót, akkor számoljam bele, hogy Budapesten mondjuk nyári időszámítást használnak, és induljak egy órával előbb? Ha vonattal megyek, a Győr-Budapest távolság 1 óra 50 percről 50 percre csökken, mert a két város máshogy számol? Esetleg nő egy órával? Ha a bankkártyám október 31-én éjfélkor lejár, akkor Győrben hajnali fél egykor még vásárolhatok vele, mert ott még nincs éjfél?
28
Én nem szeretem a nyarat, mert melegben rosszul vagyok.
Mégis nyárit szeretnék, hogy ősszel is lehessen a szabadban lenni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!